Пребиха най-добрия криминален журналист!

* Кметът на Ловеч Корнелия Маринова в подкрепа на Слави Ангелов; „Нападението, както всяко нападение срещу журналист, е атентат срещу демокрацията!“, заяви в декларация градоначалникът
 * Огнян оцеля, по-остър отвсякога, такъв ще е и Слави, повярвайте!
Внимание!
Слави Ангелов
СНОЩИ, 17 март, около 21:00 ч. пред входа на дома му на бул. „Дондуков“ в София бе нападнат и пребит с метални пръти от двама маскирани, трети е заснел престъплението, известният разследващ журналист и главен редактор на седмичника „168 часа“ Слави Ангелов. Журналистът, който е трън в задника на едрата престъпност у нас от първите години на прехода и до днес. В момента той е в ИСУЛ, опериран, вече е контактен и животът му е вън от опасност, съобщиха от медията.

КОИ СА конкретните извършители и поръчителите на гнусното мутренско изстъпление, трябва да отговори полицията, и се надяваме да го стори. А защо пребиха журналиста, е ясно на всички. Припомняме, че преди години (през 2008-ма) по подобен начин, но не с метални пръти, а с чукове, маскирани пребиха и едва не убиха едно от най-острите пера на България, създателя и главен редактор на „Фрог нюз“ Огнян Стефанов. Огнян оцеля, по-остър отвсякога, такъв ще е и Слави, повярвайте!

Генадий Маринов, гл. ред на Т21

В защита на Слави Ангелов се обявиха мнозина, присъединяваме се и ние! Подкрепата си към журналиста публично заяви и кметът на областния Ловеч Корнелия Маринова, силното й обръщение четете по-долу.

Корнелия Маринова
Нападението над разследващия журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов, както всяко нападение срещу журналист, е атентат срещу демокрацията!

Независимите и обективни медии са базова ценност и основен стълб на всяка демокрация и от всички нас зависи те да бъдат защитавани и укрепвани. Като трибуна на различни идеи и обществено политически послания, медиите формират нашето мнение към държавата и институциите и са пряк участник в обществения, икономическия и политическия живот в България и всеки опит за влияние, чрез сплашване или други способи, трябва да бъде решително спрян!

Сигурна съм, че органите на МВР ще направят всичко възможно извършителите да бъдат намерени и изправени пред правосъдието. Пожелавам на Слави Ангелов скорошно възстановяване.

Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |