Отвориха по-широко КПП-тата

* Вече е разрешено да се влиза в областните градове, респ. Ловеч, за закупуване на стоки от първа необходимост (храни, лекарства и други), липсващи в другите селища 

министър Кирил Ананиев
Коронавирусът Актуално

НА 25 МАРТ здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед РД-01-153/25.03.2020, с която направи значима промяна/корекция на издадената пет дни по-рано РД-01-143/20.03.2020. Важна и можем да кажем неизбежна корекция, свързана с въведения тежък забранителен режим за влизане/излизане в областните градове и организираните контролно-пропускателни пунктове (КПП) на всички входове/изходи на тези градове (сред тях е и нашият областен Ловеч).

С ПЪРВАТА СИ ЗАПОВЕД от 20 март министър Ананиев разпореди преминаването през КПП-тата да е само в неотложни случаи, представляващи: полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или негови близки; завръщане на настоящ или постоянен адрес. Но в петте дни на действие на заповедта се видя, че този забранителен режим в някаква степен е нелогичен и неработещ (например – жителите на селата не можеха да отидат да си купят хранителни стоки в големите магазини в областния град, а хората от големия град не можеха да отидат до селските си имоти – бел. ред.).

Факсимиле на заповедта на министър Ананиев от 25 март
С НОВАТА ЗАПОВЕД от 25 март пропускателният режим се либерализира значително. Новото разпореждане (т. 3 д) гласи, че през КПП-тата се допуска и преминаване, наложено от: „необходимост от снабдяване на себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдяват с тези стоки“. С други думи, КПП-тата се отварят за пазаруващите (това вероятно може да се тълкува, че троянци ще имат възможност да отидат до „Била“ и „Лидъл“ или аптеките в Ловеч, където има хранителни стоки/ликарства от първа необходимост, които не могат да се намерят в Троян – бел. ред.). Което, разбира се, не отменя попълването на декларация за „вида на причината, поради която се налага пътуването“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |