Накратко – аман от генералщина!

* Имам конкретно предложение – всеки над 60-те да бъде обозначен със знак на ревера (може да не е жълт, и да не е звезда – бел. авт.), така всичко ще е ясно * Към генералите –
 пазете куката!

Коронавирусът Предизвикано

ПИТАМ се какво правим?! Защото ние не сме такива. Или може би ми се иска да не сме такива. Говоря, разбира се, за (анти)коронавируса.

ЩЕ ЗАПОЧНА от онзи генерал, който е (и) професор медик, но май по му се харесва да е генерал, и който напоследък обра симпатиите на цял един народ. И който с такава наслада сменя генералските униформи за пред камерите, сякаш е на някакво безкрайно генералско ревю. А защо един професор медик в ситуация, когато медицината и медиците са и трябва да са №1, се кипри в генералска униформа, не знам, чудя се, и се плаша. Та този всенароден любимец генерал, който преди две седмици говореше едни съвсем други нестрашни неща за вируса, сега изведнъж заостри погледа, надърви еполетите и започна да ни размахва пръст.

ДРУГ ЕДИН, който не е генерал, а прокурор, но май по му се иска да е генерал, започна пък да бълнува за военно положение, вечерен час, все още нищо не е казал за късите поли и дългите коси, но нищо чудно скоро… За двамата баш генерали е ясно като бял ден, тях няма какво да ги коментираме – на единия в деенкато му е Червения площад, на другия азът му е като Еверест; и със сигурност и на двамата цялата тази коронавирусна генералщина не им е неприятна, точно обратното.

ГЕНЕРАЛИТЕ си имат ординарци, а у нас, знае се, и те мечтаят за генералските еполети. А тук главният здравен ординарец в министерството направо изби рибата с генералските си разпоредби. Вчера баш ординарецът забрани на над 60-годишните да са по двама на обществени места, а от днес (21 март) им забрани да си пазаруват след 10:30 ч.; който наруши – затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 хил. лв. Но ми се ще да попитам главния ординарец, ако баш генералът, единият, по-главният от двамата главни, който е минал 60-те, излезе на „Дондуков“ да си купи баничка/дюнер/дъвка, все тая, след 10:30, ще бъде ли арестуван?! И за да не ме обвинят в саботиране на антикороновирусната битка, имам конкретно предложение – всеки над 60-те да бъде обозначен със знак на ревера (може да не е жълт, и да не е звезда – бел. авт.), така всичко ще е ясно; а на когото трябва, да не му се слага знак, за да не объркаме нещо. Някак от само себе си се сетих и за българската народна приказка за куката, нали я знаете – един човек извлякъл с куката на торището стария си баща, но внучето бързо прибрало куката; когато татко му го попитал за какво му е куката, отговорът бил: „А след време теб с какво ще те извлека на торището?!“.

И ЗА ДА НЕ БЪДА разбран погрешно – заплахата е сериозна и трябва да се борим сериозно, за да я победим, така е, факт, спор няма! Но и най-сериозните мерки нямат общо с генералщината, те не си противоречат с усмивката и човечността, точно обратното, усмивката и човечността помагат, правят мерките разбираеми и възможни. Накратко – аман от генералщина! И още нещо – къде са мерките за подкрепа на малкия бизнес, малките магазинчета, малките цехчета, работилнички и т. н., казват, че те са гръбнакът на икономиката, а без гръбнак нали е ясно какво се случва, няма живот?! Въпросът ми е към генералите.

Генадий Маринов
Начало

Оптимистично от Админа:
Утешавам мъката на Генчо с поглед от където не дават... Ст. Бо.

Още по темата:

1 Коментара:

Djigata каза...

Всички журналисти мобилизирани! Така ще спрат да си чешат езиците! Племе което не разбира от дума го оправя само "Генералщина"! Или не разбирате колко е сериозно положението?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |