15-тият приз „Николай Ганков“ – догодина по същото време

* Сега – виртуалната „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ“ и 8-мият носител на приза Радой Стойчев, доайенът на Троянския читалищен театър
27 март, Международен ден на театъра

УВАЖАЕМИ приятели на театъра, изкуството, култура и духовността в Троян, поради обявеното безпрецедентно извънредно положение в Република България и въведените мерки за ограничаване на COVID-19 церемонията по връчване на приза за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце „Николай Ганков” – за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности, няма да се проведе тази година.

ПРИПОМНЯМЕ, че за своята 14-годишна история призът, който е  без състезателен елемент и финансов характер, е връчван на личности с голям принос за развитието на културния живот в община Троян през годините. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители.

КОЙ ЩЕ БЪДЕ 15-тият юбилеен носител на приза „Николай Ганков” по традиция ще разберете на 27 март – Международния ден на театъра, но през следващата 2021 г. А за да запазим духа си в тази необходима социална изолация, предлагаме на всички вас едно виртуално посещение... Нека се пренесем във вечния храм на изкуството, културата и българщината – Троянското читалище, чрез запис на един от призовете през годините (постановката „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ“) и среща с доайена на Троянския читалищен театър и достоен носител на приза – Радой Стойчев.

ОСТАНЕТЕ си вкъщи! Бъдете здрави, обичайте се и обичайте театъра, защото: Целият свят е сцена и всички ние сме артисти! Честит празник на театъра!

Христо Ганков,
председател на Инициативния комитет
за връчване на приза „Николай Ганков

Церемония по връчване на 8-мия приз „Николай Ганков“, 2013 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |