Венета Фехим е новият кметски наместник на Старо село

* 23-годишната кметица е снаха в селото, завършила е публична администрация и е представител на ДПС * Предшественичката й Виолета Вълкова бе освободена по настояване на староселчани,
 поясниха от Община Троян

Венета Фехим
Назначения

ОТ 23 МАРТ с. Старо село (община Троян) си има нов кметски наместник – 23-годишната Венета Манева Фехим, снаха в селото, завършила „Публична администрация“ в Техническия университет в Габрово и работила три години в местната фирма „Кондов екопродукция“ ЕООД. Г-жа Фехим е представител на ДПС, като на миналогодишните местни избори бе на 10-та позиция в партийната листа за общински съветници в Троян.

ДОСЕГАШНИЯТ кметски наместник Виолета Вълкова (която не бе преназначена за нов мандат в края на миналата година и имаше статута на временно изпълняващ длъжността – бел. ред.) е освободена след настояване на голяма част от жителите на Старо село и подписка срещу нея от 103-ма староселчани и след среща на кмета на община Троян Донка Михайлова с представители на местната общност, обясниха от Община Троян. А освобождаването било забавено с няколко месеца поради молбата й да навърши пенсионна възраст. Припомняме – г-жа Вълкова спечели кметските избори през 2015 г. като кандидат на ГЕРБ (на балотаж срещу кандидата на БСП Красимира Дочева), но още в първата година от мандата общинското партийно ръководство свали доверието си от нея. Стигна се и до остър конфликт между нея и някогашния кмет на селото Минко Каранейчев, който е сред инициаторите на сегашната подписка.  

Т21
 
Виолета Вълкова: Станах жертва на политически интриги!

Виолета Вълкова
Вече бившият кметски наместник на Старо село обаче даде по-различно обяснение на случилото се – становището си тя ни изпрати писмено с молба да му дадем гласност.

СТАНАХ изкупителна жертва на „политическа договора“! Не бях преназначена по причина на съставена подписка от определен кръг на хора в с. Старо село, на които не бях удобна през изминалия мандат (2015-2019 г.), защото им бяха нарушени корпоративни интереси от нормативна база на общината. Мотивите са познати в селото, но са действали и заплахи от инициаторите на подписката. Община Троян в лицето на кмета г-жа Михайлова също знаеше проблема.

АЗ НЯМАМ служебни провинения, но не получих защита, а станах жертва на политически интриги! Договорките на г-жа Михайлова с „друга политическа сила“ не търпяха ли отлагане с един-два месеца, докато се разбере накъде върви кризисната ситуация? Останах без работа точно сега за неопределено време при блокада на световната икономика. Синът ми е в неравностойно положение с ТЕЛК и се грижа за него дълги години сама. Ако беше съкращение на позиция - разбирам, а то замяна с друго лице. Нечовешка постъпка! А от друга страна, печелим дивиденти, като събираме персонал за оказване помощ на възрастни и болни.
24 март 2019 г., Старо село
Виолета Вълкова
 
Още по темата: 

2 коментара:

Троенец каза...

Щом дпс е намесено,нищо чудно!

NIK каза...

Готина мацка , но щом е от ДПС не е добре.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |