Яка бракониерска сеч преди Коледа в района на Старо село и Борима

* В едното село са „опраскани” 39 дървета цер и благун, в другото – 520 дървета бук, цер и благун; извършителите – неизвестни, грози ги затвор до 6 години плюс глоба до 20 хил. лв.
Заплакала е гората
НА 11 ДЕКЕМВРИ в РУ на МВР – Троян постъпил сигнал за незаконна сеч в землището на троянското село Старо село. При проверката на място се установило, че неизвестно лице е „опраскало” 39 големи дървета цер и благун, немаркирани с контролна горска марка – т.е. чиста бракониерска сеч. Добитата незаконно дървесина е 42 куб. м и била открита, натоварена на ТИР, собственост на човек от селото и на камион (ГАЗ-ка) на лице от съседното с. Борима.

НЯКОЛКО дни по рано служители от Държавно горско стопанство – Борима подали сигнал, че за времето от 18 ноември до 4 декември в землището на селото (Борима) от горски масив държавна собственост е извършена масирана незаконна сеч. При проверката се установило, че са изрязани 520 дървета от видовете бук, цер и благун (обемът на добитата дървесина не е установен, но със сигурност става дума за неколкостотин куб. м – бел. Т21).

И ПО ДВАТА случая на бракониерската сеч в района Старо село – Борима са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. Въпросният наказателен текст третира всеки, който „без редовно писмено позволително или с редовно позволително, но извън указаните в него места, срокове, количество и дървета сече, събира, добива, взема или извозва от горския фонд каквито и да било дървета или част от тях, включително отсечени или паднали”; и предвижда наказание до 6 години затвор плюс глоба до 20 000 лв. Ще напомним, че транспортиращите незаконно добитата дървесина не могат да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, тъй като и те попадат под ударите на чл. 235, ал. 1 от НК.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Там са само рязани мангали и само с бракониерство се разправят и не мога да разбера,защо всички знаят и нищо не се прави. Нощно време е пълно с камиони без фарове натоварени с дърва. А на кръстовището срещу Инж строя винаги има кола и нощно време ,който сигнализира на бракониерите.

Анонимен каза...

Делят по веригата не се чуди!

Анонимен каза...

Този бракониер е един ялов и алчен подобие на човек,със прякора Фасито тои окаради гората няма ли полиция да го погне и пита от каде тези пари за коли и ремонти на мизерната му къща.

Анонимен каза...

Да това е дело на Фасито тои неспи по цяла вечер краде дарва за да има пари за неговата Кучка .

Анонимен каза...

Това нещо само в абсурдистан може да стане.Да се
отсекат 500-600 големи дървета и никой нищо не чул не видял и не разбрал.А пък полицията ама изобщо не са в час.

Анонимен каза...

Да има на други места сечта не спира Събота и неделя камион след камион (джуган)

Анонимен каза...

РПУ ТРОЯН няма корупция!
глухи и слепи!
за кокошка няма прошка,за милиони няма закони!

Анонимен каза...

къде може да се обади човек за незаконна сеч? Дайте някакъв телефон

Анонимен каза...

Гадните мангали от Борима палят горите нарочно и после секат наред всичко като санитарна сеч. После би трябвало да се залисява ,но не се прави. Между Борима и Старо Село в дясно е така, и от Голяма Желязна покрай рибарниците по пътя за София е така там един от желязна го изсече викат му диковица май се казва Дилян и сина му е полицай,та за каква полиция говорите всичко частен бизнес. Това се вижда само покрай пътя,а бедна ми фантазията какво се случва навътре в горите.

Анонимен каза...

Rgf

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Турчолята не си поплюват е....т майката на гората и на държавата. Жалко е ,че българите намаляват а те и циганите нарастват. Жал ми е за майка България.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |