Лина Мажгурова – с приза „Николай Ганков”

* Обичаната троянска преподавателка по литература, добре позната и от самодейната сцена, е 11-ят носител на наградата 
Отличници
Лина Мажгурова на награждаването, зала "Форум", 28 март 2016 г.
ГОЛЯМАТА, обичаната, емблематичната троянска преподавателка по български език и литература Лина Мажгурова, добре позната и от изявите й на самодейната читалищна сцена – с множеството оперетни и театрални роли, участието във вокално трио „Мелодика”, спектаклите на училищния театър, поетичните рецитали, литературни вечери, чествания, концерти, е поредният 11-ти носител на приза за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности на името на Николай Ганков. Припомняме – Николай бе дългогодишен секретар на троянското читалище, ръководител на читалищната театрална трупа и автор и водещ на предаването „Троянски дневник” по местната кабелна телевизия, отиде си неочаквано, само на 49. 

Г-ЖА МАЖГУРОВА получи статуетката си на традиционната церемония в зала „Форум” (28 март). „Един приз, който е без състезателен и финансов характер и е връчван на личности с голям принос за развитието на културния живот в общината. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители, тяхната вяра и стремеж към истина и доброта. Отличие за изкуство и култура, което смело можем да кажем, че е единствено по рода си не само в областта, но и в национален мащаб, без аналог в друга българска община”, заяви при награждаването синът на Николай – Христо Ганков, който е учредител на наградата.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Ехх, г-жа Лина Мажгурова - беше ми класна преди мнооого години (25 г.). Спомням си, че повечето ми съученици имаха страх от нея, дори имахме съученичка, която избяга да учи в Ловеч, само и само да не и преподава г-жа Мажгурова. А от мене тя е толкова обичана и ценена. Един човек, отдал живота си (мисля, че не е преувеличено) на българския език и литература, невероятен професионалист и умел преподавател. Щастлива съм, че макар и за кратко, бях в неин клас (само една учебна година :( ) Пожелавам и да е жива и здрава още много години! За приза нищо няма да казвам ...

Дядо Иван каза...

Госпожа Мажгурова ми преподаваше литература три години. Преди 40 години. Много мога да напиша за нея, но ще се огранича до две неща.
Един спомен - между двойните й часове по литература нямаше междучасие. Ние, учениците не спирахме да спорим и отстояваме мненията си от първия час и продължавахме неусетно във втория. Тя не ни насочваше, не ни поучаваше, не менторстваше. Само се усмихваше отстрани и пускаше по някой закачлив въпрос към някого от нас, както се пуска ново сухо дърво в жаравата на печка, за да лумнат отново пламъците.
И едно признание. По професия съм инженер, но и в тази професия умението да изразиш мисълта си не е по-малко важно от самото наличие на тази мисъл. От това, което бях през живота и още съм, една основна част съгради госпожа Мажгурова, за което съм й дълбоко благодарен!

Бъди жива и здрава Линче!

Анонимен каза...

Моята любима учителка. Нестандартна, чаровна, прекрасна!
Единствената! Разговор, не изпит в час, на фона на "Мечтание" на Шуман... Учителко, благодаря!

Анонимен каза...

Aз не съм имала щастието да бъда ученичка на Лина.Първо бяхме лекар и пациент,а после приятели и сестри по дух.Прекрасен,влюбен в словото и щедър човек!Щастлива съм,че те познавам!Честита награда!Бъди здрава!

Анонимен каза...

Явно заслужава и по-голямо обществено признание! Но...на практика обичта на бившите ученици и хората около нея нямат цената на никакви награди!
Жива и здрава!

Анонимен каза...

http://lovechmedia.com/novini/%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0/#comment-6044

Анонимен каза...

Към Анонимен каза - не става ясна каква е целта на насочването към въпросната страница чрез копирания линк. Ако не знаеш или нямаш какво да кажеш по конкретната публикация, намери подходящо място за собствена изява. Мислиш ли, че темата, която те вълнува, тук ще има по-голям отзвук? Уточнение - с учтивата форма Вие се обръщам към всеки, който проявява уважение към участниците във всяка дискусия.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |