Връчват приза „Николай Ганков”, за 11-ти път

* Церемонията ще е в зала „Форум” на 28 март, понеделник, от 18:30 ч., вход свободен; започва с „Българският модел
 срещу Троянски дневник”
Предстоящо
Николай Ганков
В ПОНЕДЕЛНИК, 28 март, за единадесети път ще бъде връчен троянският приз за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности на името на рано напусналия ни читалищен секретар, театрал, общественик и телевизионен водещ Николай Ганков (зала „Форум”, 18:30 ч.). Наградата бе учредена от сина на Николай – юриста Христо Ганков, и няма състезателен и финансов характер, а носители през годините са били известни троянци като музикалната педагожка Бонка Минева, поетът Илия Ганчев, фотографът Цветан Тончев, актрисата Събина Димитрова и др.

ПО ТРАДИЦИЯ церемонията ще започне с театрален спектакъл – този път той е по сценарий на Христо Ганков и е озаглавен „Българският модел срещу Троянски дневник”. В него читалищните актьори Радой Стойчев, Венелин Йорданов-Хъша и Найден Стоянов ще представят „Българския модел” на сатирика Станислав Стратиев, а срещу „модела” ще застанат трима именити наши земляци и почетни граждани на Троян, интервюирани в предаването на Николай Ганков „Троянски дневник” – дългогодишният директор на Белодробната болница в Троян д-р Цанко Мондешки, адвокатът и заслужил читалищен деятел Мичо Думанов и създателят на Природонаучния музей в с. Черни Осъм учителят Илия Илиев. А кой ще е новият носител на приза „Николай Ганков”, ще стане ясно след представлението. Вход свободен.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |