Отварят Големия пазар за фермерски стоки – от 16 април

* Разрешена е продажбата на зеленчуков разсад, овощни дръвчета и сезони зеленчуци, собствено производство * Прекупвачи на плодове, зеленчуци и други стоки – не се допускат
Коронавирусът Търговия
НА ОСНОВАНИЕ чл. 63 от Закона за здравето, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID 19 на територията на страната и обявеното с решение от 13 март 2020 г. на Народното събрание извънредно положение, и заповед № РД-01-179/06.04.2020 на министъра на здравеопазването определяме следните правила и мерки за работа на фермерски пазар на територията на Троян, считано от 16 април 2020 г.:

1. От 16 април 2020 г. на територията на фермерския пазар в Троян (Големия пазар) се допуска продажбата на зеленчуков разсад, овощни дръвчета и сезонни зеленчуци, собствено производство.

2. На фермерския пазар не се допускат прекупвачи на плодове, зеленчуци и други стоки.

3. Общински пазари ЕООД съвместно с представители на общинската администрация да създадат организация за разполагане на търговците при следните условия:
• търговците да са разположени на разстояние най-малко 2 метра един от друг;
• да не се допуска струпване на повече от двама човека на една маса за продажба на продукция;
• да се обозначи вход и изход с табели, бализи и/или ленти за ограждане и да се определи еднопосочно движение в рамките на пазара;
• да не се допускат търговци и клиенти без лични предпазни средства.

4. ОП „Комунални услуги – Троян“ да извършва дезинфекция на територията на пазара всяка сряда преди настаняване на търговците и всеки четвъртък след освобождаване на територията.

5. При влизане в пазара посетителите и търговците да дезинфекцират ръцете си с осигурен от Община Троян препарат.

Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |