На 13-ти легендарният №13 Минко Лалев-Финта прави 75!

* Виртуозът на оранжевото кълбо, омагьосвал публика и играчи, че и противниковите, с уникалните си финтове, гросмайсторските подавания и обичайната лавина от тройки

ЧРД! Баскетболно

НА 13 АПРИЛ 2020 г. легендарният №13 от великия отбор на БК „Чавдар“ от 70-те – троянският баскетболен диамант от близкото минало Минко Лалев-Финта, навършва 75! Виртуозът на оранжевото кълбо, омагьосвал публика и играчи, че и противниковите, с уникалните си финтове, гросмайсторските подавания и обичайната лавина от тройки във всеки мач. 

ТРОЯНСКИЯ баскетболист, за когото треньорът на националния ни отбор възкликва почтително-възхитително „Ах, този ваш Финт!“, след като нашите бият националите в приятелски мач. И който никак неслучайно получава прякора Финта! Човекът с баскетболна кръв във вените си, и до днес, и завинаги.

ЧРД, Майсторе! Да си ни жив и здрав! И за много години!

Т21

10 от 10 - очевидец съм

И нещо искрено и лично от мене, като очевидец. Случи се преди десетина години, Финта тогава отговаряше за спортната зала в Троян, трябва да е бил около 65-те. Влязох в залата заради някаква информация, той ми бе редовен информатор по баскетболните дела. Финта беше вътре, барнал се бе някак официално, помня, с едни лъскави половинки и сако над дънките. Каза ми каквото го питах и тогава реших да се избъзикам. Викам му: „Финте, айде сега да те видим какъв си Финт и колко наказателни ще вкараш?“. Не каза нищо, само се ухили, свали сакенцето, взе една топка и отиде на наказателната линия пред единия от кошовете. И се започна, без абсолютно никаква подготовка, от главата за краката, както се казва: 1, 2, 3, 4, 5, 6... 10 от 10! Който си го може, го може. Финта! Очевидец съм.
Генадий Маринов

Петко Маринов
На една истинска легенда!

А ето и поздравлението към Минко Лалев-Финта, което ни изпрати (по електронната поща) – с молба да бъде присъединено към останалите поздрави – неговият добър приятел и голям баскетболист и треньор 
Петко Маринов.

Честит рожден ден на една истинска легенда на българския баскетбол – Финта, мой много добър приятел, когото бих нарекъл и брат. Пожелавам му много здраве, винаги така да е усмихнат и обичан от всички! Пожелавам му като свърши карантината да отпразнуваме тази хубава годишнина и да се надяваме, вече почетен и от страна на Община Троян!
Петко Маринов

Начало
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |