Заповядайте на виртуалната Пролетна изложба 2020 на ДТХ

* Идеята е на Милко Тодоров, ще бъдат показани най-новите творби, откриването  – на Велики четвъртък, 16 април; мястото –  www.seryakovagallery.bg и Галерия „Серякова къща“ в интернет * Откупките са позволени и желателни

Галерия „Серякова къща” 
 Предстоящо

И ТАЗИ година традиционната Пролетна изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) ще се открие на обичайния си ден – Велики четвъртък от Страстната седмица (16 април 2020 г.). И както обикновено троянските майстори на четката ще представят най-новите си творби. Този път обаче, поради мерките на извънредното положение, ще можете да  разгледате изложбата единствено в интернет – в сайта на галерията www.seryakovagallery.bg и страницата й във фейсбук Галерия „Серякова къща”.

ИДЕЯТА изложбата да бъде представена виртуално е на художника Милко Тодоров, а ръководството на ДТХ призова своите членове да участват, макар и онлайн, с творбите, подготвени за изложбата. „Нека си отпразнуваме нашия празник дори без духова музика и да стоплим душите на всички хора, зажаднели за изкуство и красота”, е посланието на организаторите, заявено от зам.-председателя на ДТХ Ралица Йовкова.

В ИЗЛОЖБАТА ще участват 25 художници с около 70 свои произведения. Освен че ще могат да бъдат видени, галерията ще осигури възможност творбите да бъдат закупувани – за повече информация можете отправите запитване във фейсбук на страницата на галерията, по електронната поща на адрес art@seryakovagallery.bg или на телефони 0670/6-28-77 и 0887/231250.

НАПОМНЯМЕ, че откриванията на пролетните изложби в галерия „Серякова къща” винаги са били и ще бъдат празник за нашия град. А днес, когато времената са изключително трудни за всички ни, за хората на изкуството също, настоящата „необичайна” виртуална изложба е жест на уважение към всички ценители и приятели на изкуството на троянските художници.

Галерия „Серякова къща”
На снимките: Две от творбите в изложбата



 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |