Великденската изложба на ДТХ

* Христо Радев на 75, сред подаръците –
копие на световната футболна купа


ОТКРИВАНЕТО - на 14 април, в галерия „Серяковата къща” - на традиционната Великденска изложба-базар на Дружеството на троянските художници (ДТХ) съвпадна с един хубав юбилей. Художникът Христо Радев, познат и с поетичните си изяви и дългогодишната си дейност като спортен журналист, бе поздравен за своята 75-годишнина. „Радвам се, че имам възможността да честитя рождения ден на Христо и да му пожелая здраве и творческо дълголетие”, обърна се към юбиляря галеристката Мариела Шошкова. Председателят на ДТХ Енчо Ганковски пък му връчи голям букет и също пожела нови творчески успехи.

ХРИСТО РАДЕВ получи и един нестандартен подарък – от отговорника за спорта в общинската администрация и бивш футболист от най-славните години на троянския „Чавдар” Кольо Стоименов. Г-н Стоименов припомни на присъстващите, че доста години вече (рожденикът подсказа, че са точно 49) Христо Радев отразява спортните събития в Троян – на живо и по страниците на общинския в-к „Троянски глас”. След което му връчи умален модел на футболния Оскар – купата, с която се награждава световният отборен шампион.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Бъди жив и здрав,Христо!!!!Някаква особена благост има в теб,съчетана с природна интелигентност и една "отнесеност" от ежедневието,въпреки трудностите,които животът не ти спести.А тези неща вече почти не се срещат,особено заедно!Рядко се виждаме напоследък,но аз често се сещам за теб,колчем погледна отсреща моят любим Зелениковски манастир,рисуван от теб.Впрочем,сега се сещам,че ти не беше ходил там и го рисува по мой диапозитив,сниман точно на Великден в далечната 1980-та.....Боже,сякаш беше вчера-Кръстците,Купена и Амбарица са си същите и Горлето с клонатите букаци и Зеленишки дол с туфите волски език и пенестите водопадчета,само ние с тебе мъ-ъ-ъничко сме поостарели.А огромните туи,които сега напълно скриват църквичката са си били нищо и никакви дръвчета.Как беше-Ars longa, vita brevis!
Желая ти здраве и дълъг живот,а след има-няма 25 години да те заведа на малката дървена масичка,под цъфналите сливи,до бълбукащата чешма,да изпием по една малка изстудена ракийка и пак да гледаме дебелите снегове и мъглите по Амбарица.Те ще са си същите!И ние! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Да си жив и здрав бай Христо!

Анонимен каза...

Всичко най-хубаво и от мен!Като си помисля само колко плакати за филми си нарисувал в каютката на лятното кино,дето вече го няма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |