Започна раздаването на 30-килограмови пакети с храна

* Пакетите за община Троян са 205, предоставени са от БЧК и са за хора от уязвимите групи, по домовете ги разнасят доброволци
 
Пакетите с храни от БЧК за община Троян – 205 броя по 30 кг
Коронавирусът Актуално

НА 8 АПРИЛ Община Троян получи 205 пакета с хранителни продукти от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, предоставени ни от областната структура на Българския червен кръст (БЧК). Продуктите са предназначени за лица от следните уязвими групи: 122 самотно живеещи възрастни над 65 години и хора с увреждания, ползващи здравно-социални услуги по проекта „Патронажна грижа в община Троян“, 57 лица получаващи топъл обяд по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомаган, 12 души, поставени под карантина във връзка с COVID-19 и 14 лица от общината на над 65-годишна възраст с трайни увреждания в невъзможност за самообслужване.

Троянските доброволци разтоварват хуманитарната пратка, 8 април 2020 г.
В АКЦИЯТА при разтоварване на хранителните продукти се включиха шестима доброволци от „Доброволно формирование“, Троян: ръководителят на формированието Иван Шайлеков, Николай Райковски, Цветeлин Райковски, Момчил Маринов, Боян Бенев и Тодор Комитов. Пакетите с храни са по 30 кг и съдържат: олио, брашно, ориз, леща, спагети, кутии консерви с лютеница, зелен фасул, домати, грах, гювеч, конфитюр, говеждо месо, херинга и пиле фрикасе. 

Екипът от БЧК - Ловеч доставил пакетите в Троян
РАЗДАВАНЕТО на храните започна на 8 април и  ще продължи до 16 април. Екипи от общинската администрация, от проекта „Патронажна грижа в община Троян“ и от Център за обществена подкрепа - Троян ще посетят на домашния адрес всички лица, включени в списъка. Предаването на пакетите с храни се извършва безконтактно, при спазване на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.  Община Троян изказва специални благодарности към екипа на БЧК - Ловеч и членовете на Доброволното формирование в Троян!

Станислава Вачева, 
PR на Община Троян и на Временния оперативен щаб

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |