И Калин се справи с коронавируса

* 44-годишният троянец е лекуван във Военномедицинската академия в София, изписан е на 9 април и в момента е в 28-дневна карантина
 в дома си в Троян
Коронавирусът Актуално
Габриела и Калин, Брюксел
СЛЕД УСПЕШНО двуседмично лечение във Военномедицинска академия (ВМА) в София от 9 април 44-годишният Калин Гадев вече е в родния Троян и ще прекара 28-дневна карантина в дома си на ул. „Христо Ботев“. Младият мъж се чувства добре и няма оплаквания, научихме от неговата спътница Габриела Иванова, с която са заедно от доста години и имат дъщеря.

КАЛИН работи като шофьор за международни превози (тираджия) в голяма пловдивска фирма и в средата на м. март тръгва с товар за Испания. Пристига в Брюксел, здрав и в добра форма, и няколко дни е с Габриела, която е в белгийската столица по свои дела; на 16-ти я изпраща за България, а той тръгва към Испания. На 19-ти вече е в Испания, разтоварва, товари наново за Германия, но същата вечер се почувства зле (явно заразяването е станало през този ден), вдига и температура. Все пак пътува до Германия (гр. Манхайм), там остава няколко дни и получава медицинска помощ, правят му изследвания и му изписват лекарства. След няколкодневния престой в Германия потегля за България и по пътя немските лекари му съобщават, че пробата му за коронаврус е положителна.

НА 28 МАРТ е на Калотина и същата вечер в 22:00 ч. е настанен във ВМА – с усложнения, болки в гърлото и по цялото тяло, температура. За болния се грижи екипът на проф. Плочев и д-р Баймакова. „Грижите бяха изключителни и изключително професионални, благодарни сме на лекарите“, коментира Габриела, която движи документите и всичко останало около престоя на своя човек в болницата, наема и фирма за дезинфекция на служебния лек автомобил (използван от Калин след слизането му от камиона); и която след връщането си от Брюксел изкарва задължителната 14-дневна карантина в апартамента си в София. Калин, както споменахме, е в Троян, чувства се добре и лошото е зад гърба му.

***

ПРИПОМНЯМЕ. Първият троянец, заболял от коронавируса (COVID-19) – 38-годишният Веселин Ангелов (прихванал заразата в Банско, където работи като ски учител), на 15 март бе настанен за лечение в ловешката държавна болница (МБАЛ – Ловеч) и на 29 март бе изписан след две отрицателни проби и в добро състояние. Вторият ни съгражданин с положителна проба – 44-годишният Николай Драганов (завърнал се на 23 март от Англия), на 3 април бе настанен за лечение в троянската Белодробна болница (СБАЛББ - Троян) и по последни данни е в много добро състояние, а пробите му за короната са отрицателни.

Т21


По последни данни от Белодробната болница в Троян

д-р Цветомила Дудевска
КЪМ 10 АПРИЛ във Фтизиатричното отделение на СБАЛББ - Троян, обособено и отговарящо за изискванията за лечение COVID-19, са настанени за диагностика и лечение общо петима души – двама мъже (единият е Николай Драганов) и три жени, научихме от директорката на болницата, председател на Комисията по здравеопазване и социална политика в Общинския съвет - Троян и член на троянския Временен оперативен щаб д-р Цветомила Дудевска. Вторият пациент със съмнения за коронавирус (завърнал се на 29 март от Англия) е приет на 8 април с диагноза двустранна пневмония и тестът му за COVID-19 е отрицателен; лечението му е съобразно приемната диагноза и към момента (10 април) пациентът е в стабилно общо състояние.

ОСТАНАЛИТЕ трима пациенти във Фтизиатричното отделение на Белодробната болница в Троян също са с негативни резултати, дадени от Националната референтна лаборатория от миналата седмица – въпреки че двама от тях бяха съмнителни при проведен бърз тест, а един беше с положителен тест за IgG (имуноглобулин). Всички те са добро общо състояние са и през следващата седмица предстои изписването им, коментира д-р Дудевска.
д-р Мирослав Субашки, д-р Владимир Карамфилов
ЕКИПЪТ на отделението, който е на разположение 24 часа в денонощието, се състои от шестима медицински работници – лекарите специалисти д-р Мирослав Субашки („Пневмология и фтизатрия“) и д-р Владимир Карамфилов („Вътрешни болести“), две медицински сестри и двама санитари. Екипът е преминал обучение за диагностика и лечение на COVID-19 и денонощно следи всички жизнени и параклинични показатели на пациентите, което е гаранция за недопускане на усложнения и добър изход от лечението; друг важен момент – екипът е снабден с всички необходими предпазни средства и дезинфектанти.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |