Дарения за Троян – 6000 маски от Китай и 1000 анонимно

* От град Дзиндънджън осъществили контакт с Община Троян преди пандемията, желаят сътрудничество * Анонимният дарител не е троянец, но градът ни му е скъп
Коронавирусът Дарители
Пратката за Община Троян от гр. Дзиндънджън, Китай
ОБЩИНА ТРОЯН е получила дарение от 6000 защитни маски за лице за еднократна употреба от китайския град Дзиндънджън, провинция Дзянси, съобщиха от общинската администрация (16 април). Случилото се има предистория – от китайския полис осъществили контакт с Община Троян преди пандемията и изявили желание за сътрудничество. Което пък се обяснява с факта, че Дзиндънджън е със силно развит занаятчийски сектор и имали интерес към партньорство със занаятчийски център в България, какъвто е Троян. Китайците заявили и желание за среща, която ще се състои след приключване на епидемичната криза. Кметът на Троян Донка Михайлова е изпратила благодарствени адрес до управата на Дзиндънджън, както и до институциите, посредничили за установяване на контактите – Министерство на външните работи на България, Посолството ни в Пекин и лично посланик Григор Порожанов.

Част от маските за Троян от анонимния дарител
И ОЩЕ ЕДНО подобно дарение – мъж, пожелал да остане анонимен, е предоставил на Община Троян 1000 защитни маски за лице (9 април), които ще бъдат предоставени на нуждаещи се институции и хора в общината, научихме от кмета Михайлова. А кметският коментар във фейсбук по повод случилото се си заслужава да се чуе, цитираме: „В тези дни, в които за всички е трудно, откриваме различни лица на хора, които познаваме отдавна. Откриваме съпричастността, смирението, добротата, откриваме и страхливостта, злобата, агресивността… Човек, родово свързан с нашия край, с когото няколко пъти при случайни срещи сме си казвали по няколко изречения, ми се обади и ми каза, че иска да дари 1000 маски. Каза, че Троян му е скъп толкова, колкото градът, в който живее. Предупреди ме, че желае името му да не бъде споменавано. Та за добротата говорех…“.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Нищо нека си остане анонимен, ама викам да му пратим едно шише ракия поне. Жив и здрав да е!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |