Досега – 35 555 лв. в дарителската сметка срещу короната

* С решение на ВОЩ със средства от сметката бяха купени предпазни облекла за Спешна помощ и бързи тестове и се финансира ремонт на базата за лечение на Covid 19 в МБАЛ - Троян
Коронавирусът Дарители
КЪМ ОБЯД на 16 април 2020 г., Велики четвъртък, в дарителската сметка, обявена от Временния оперативен щаб в Троян и Община Троян на 29 март, са постъпили 35 555 лв. Средствата са целеви и ще се използват за превенция срещу заразата на територията на общината и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с коронавирус в Троянската общинска болница (МБАЛ - Троян), тукашната Белодробна болница (СБАЛББ - Троян) и местната Спешна помощ (ФСМП - Троян). Всички разходи по сметката ще стават с решение на членовете на Временния оперативен щаб (ВОЩ).

НА ПРОВЕДЕНОТО на 13 април заседание на ВОЩ бе решено със средства от дарителската сметка да бъдат закупени лични предпазни облекла за медиците от Спешна помощ и бързи тестове, както и да бъдат отделени средства за извършване на строителни дейности по осигуряване на базата за лечение на болни с Covid 19 в МБАЛ - Троян.

ОБЩИНА ТРОЯН и Временният оперативен щаб изказват благодарности на всички, които са част от инициативата, сред тях и новите дарители:  
„Хлебопроизводство и сладкарство“ ЕООД, Маргарита Гладкова, Живка Узунова, ЕТ „Иван Зюмбюлски 28“, Иван Инковски. Припомняме, че в инициативата вече се включиха: (имената на дарителите са по реда на постъпване на даренията): Донка Михайлова, Розалина Русенова, Марин Василковски, Илия Бояджиев, „Калинел“ ЕООД, „Фитофарма“ ЕООД, Вера Добрева, Борис Бояджиев, Борислава Василковска, Светла Георгиева, Димитър Драшковски, Веселка Дикова, Игнат Ерелийски, Бистра Чолакова, Група съветници от БСП, Иванка Джабраилова, Ангел Ангелов, Петко Петков, Нели Генкова-Маринова, сем. Калчеви, „Костови и КО“ ООД, Катя Захариева, сем. Стайковски, Мариела Шошкова, Група общински съветници ГЕРБ.
ИЗКАЗВАМЕ благодарности към всички доброволци, които с готовност пазаруват храни, лекарства и стоки от първа необходимост на съгражданите ни в нужда. Пожелаваме на всички спокойни Великденски празници! Бъдете здрави!

Станислава Вачева
PR на Община Троян и Временния оперативен щаб

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

А къде са милионерите от Троян ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |