Плевенските баби са голяма работа, кметът им – и той

* Георг Спартански: Изпълнете поръчката и да не забравите да кажете на бабката "Наздраве!"
Как комшиите борят вируса
Георг Спартански
ПЛЕВЕНСКИТЕ баби са голяма работа. И бабите, и кметът, пък и изобщо. Нищо че в Троян ги подкачаме на „полендаци“. Преди сто и толкова години удържаха и Плевен не падна, не се дават и сега и знаят как да борят коронавируса. Един пример за доказателство. Лично от тачения полендашки кмет Георг Спартански, който на два пъти като същи Давид срази червения и синия Голиат.

НА РАЗПЕТИ петък, 17 април, г-н Спартански огласи листчето със заявки за стоки от първа необходимост на една 89-годишна плевенчанка. В северняшката столица, както на повечето места в страната, в Троян също, има доброволчески екипи, които пазаруват за възрастните хора и им спестяват излизането до магазина. В конкретния случай екипът бил озадачен от нещо в поръчката на въпросната възрастна дама и се обърнал за становище към кмета, предоставяйки му листчето с ръкописната бабина заявка. А той, без много да му се чуди, отсякъл: Изпълнете поръчката и да не забравите да кажете на бабката "Наздраве!". И отгоре на всичко – дал му гласност в кметския си фейсбук профил, откъдето пък ние го научихме и си го „копнахме“ без да питаме (оправданието ни: непреходната стойност и заразителния оптимизъм на бабиното листче – бел. ред.).

Листчето с бабината поръчка
ЕТО ПОЯСНЕНИЕТО на кмета Спартански, цитираме дословно: 

„От доброволческия екип, обслужващ самотни и болни възрастни хора чрез изпълняване на поръчки за доставка на хранителни стоки и лекарства по домовете им, ме попитаха какво да правят с ТАЗИ поръчка, направена от наша съгражданка на 89 години... Освен поръчка на 10 кг брашно, 5 кг картофи, препарат „Доместос“, 40 яйца и боя за боядисването им, кроасани, шунка има и заявка за уиски „Джим Бийм“, 1 бутилка - НА ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА! След кратък размисъл отговорих: „Изпълнете поръчката и при доставката да не забравите да кажете на бабката „Наздраве!“ Всъщност, пожелавам на себе си и на всички по-млади да стигнем в добро здраве и с бистър ум годините на нашата достолепна съгражданка и да имаме нейното желание и възможност на Великден с чашка уиски да пожелаем на себе си и всички близки „НАЗДРАВЕ!“.***

И ОТ НАС – здраве и наздраве, готини плевенчани и вие плевенски баби!

Т21

*** Малко по-късно по електронната поща получихме кратко пояснение от г-н Спартански във връзка с бабиния бърбън. Цитираме: „ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: уискито било, за да почерпи доктори. Посещават я периодически във връзка с болежките й. Да е жива и здрава и да СТОлети!".
 И от нас – здраве и наздраве!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |