Добрата новина: Ники Драганов вече си е вкъщи – напълно здрав

* Д-р Субашки: „Много се радвам, че днес изписахме пациента с коронавирусна инфекция. В момента Троян е град, свободен от коронавирус“ * Д-р Дудевска: „Поздравявам екипа на Фтизиатрично отделение на СБАЛББ - Троян, които с висок професионализъм и всеотдайност лекуваха  пациента ни с COVID-19“ * Кметът Михайлова: „Една чудесна новина преди Великден“
 
 Преди изписването – Николай Драганов с д-р Дудевска,
д-р Субашки и сестра Иванова, СБАЛББ - Троян, 15 април
Коронавирусът Актуално

44-ГОДИШНИЯТ ни съгражданин Николай Драганов, който на 3 април бе настанен в Белодробната болница (СБАЛББ) - Троян с положителна проба за коронавирус, вече си е вкъщи. Младият мъж е изписан днес, 15 април, след два отрицателни теста и напълно здрав. Това съобщиха директорката на болницата д-р Цветомила Дудевска и единият лекуващите лекари д-р Мирослав Субашки. 

„МНОГО се радвам, че днес изписахме пациента с коронавирусна инфекция , който моите колеги и аз лекувахме във Фтизиатричното отделение на Белодробната болница. Радвам се, че пациентът си замина жив и здрав, по правилата с два негативни резултата. Дай боже да няма в Троян повече доловена коронавирусна инфекция, но дори да има, да са все такива нетежки случаи като настоящия. В момента Троян е град , свободен от коронавирус. На всички пожелавам светли Великденски празници!“, написа в профила си във фейсбук д-р Субашки.

А Д-Р ДУДЕВСКА се обърна към колегите си, които са на най-първата линия в битката със заразата, с думите: „Поздравявам екипа на Фтизиатрично отделение на „СБАЛББ - Троян“ ЕООД – д-р Мирослав Субашки, д-р Владимир Карамфилов, медицинските сестри Иванова и Събчева и санитарките Станевска и Славчева, които с висок професионализъм и всеотдайност лекуваха  пациента ни с COVID-19. Днес той беше изписан здрав с два отрицателни PCR-теста“.

Пациентът с екипа, който го излекува от коронавируса
СЛУЧИЛОТО СЕ бе коментирано и от кмета на Троян и председател на Временния оперативен щаб Донка Михайлова: „Една чудесна новина преди Великден. Току-що управителят на Белодробната болница в Троян д-р Дудевска информира Временния оперативен щаб, че нашият съгражданин, който се лекуваше в болницата от COVID 19, е с втора отрицателна проба и днес ще бъде изписан здрав. Браво на целия екип на болницата! Уважение към техния професионализъм и отдаденост. Браво и на младия мъж, който успешно премина през това изпитание!“.

***

ДА ПРИПОМНИМ. Първият троянец, заболял от коронавируса (COVID-19) – 38-годишният Веселин Ангелов, прихванал заразата в Банско, където работи като ски учител, на 15 март бе настанен за лечение в ловешката държавна болница и на 29 март бе изписан след две отрицателни проби и в добро състояние (виж „Веско победи короната, и вторият тест – отрицателен“ – бел. ред.). Вторият наш съгражданин с коронавирус – 44-годишният шофьор Калин Гадев, завърнал се на 28 март от Испания през Германия и веднага приет във Военномедицинската академия в София, на 9 април бе изписан след справяне с болестта, в момента е под домашна карантина в дома си в Троян (виж „И Калин се справи с коронавируса“ – бел. ред.). Днес, 15 април, бе изписан и третият троянец, прихванал заразата – 44-годишният Николай Драганов, пристигнал на 23 март от Англия, а на 3 април настанен в троянската Белодробна болница и лекуван и излекуван от троянски лекари.    

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |