Фермерският пазар – при отлична организация и стриктни мерки

* Стоките също бяха изцяло според регламента – само собствено производство зеленчуци, зеленчуков разсад, овощни дръвчета и цветя
Коронавирусът Търговия
ПРИ ЖЕЛЕЗЕН ред и стриктно спазване на епидемичните изисквания премина днешният (16 април) фирмерски пазар в Троян – на Големия пазар, вместо доскорошния четвъртъчен троянски битак, на който освен плодове и зеленчуци се продаваха и всякакви биташки стоки. Възобновяването на четвъртъчния пазар стана след едномесечно прекратяване на тази дейност с въвеждането на извънредното положение в страната и разпореждане на троянския Временен оперативен щаб.

СПОРЕД предварително обявените изисквания (виж „Отварят Големия пазар за фермерски стоки – от 16 април“ – бел. ред.) търговците бяха разположени поне на 2 метра един от друг, осигурено бе еднопосочно движение в рамките на пазара и не се допускаха хора (продавачи и купувачи) предпазни маски за лице, а теренът бе дезинфекциран в началото и края. Като за всичко това отговорността бе на стопаните на Големия пазар (общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД) с подкрепата на Община Троян. Стоките също бяха изцяло според регламента – само собствено производство зеленчуци, зеленчуков разсад, овощни дръвчета и цветя.

ОЦЕНКИТЕ на купувачи и търговци за възобновения фермерския пазар са добри и всички отбелязват отличната организация. Основната забележка е, че рано-рано някои от нещата, основно зеленчуците, са били разпродадени и не е имало за всички желаещи. Като цяло посещението не бе голямо, което е разбираемо. Дано в крайна сметката е излязла и сметката – и на търговците, и на общинското дружество, и на клиентите. 

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Z@Q каза...

Гледайте да не се докарате до желание да ходите все с маски!

Unknown каза...

Всички знаем защо пламна България, всичката измет, дето дерибействаше в чужбина се прибра, като оня идиот, избягал от болницата. Нали не смятате че в горно Трапе ще се появи коронавирус от самосебе си.

Unknown каза...

Точно тая "измет" от чужбина крепи икономиката и пълни дупките от кражби на властта!

Unknown каза...

Точно общаците, върти-маламашките, джебчиите са основния стълб на икономиката ни, както и най-изрядните данъкоплатци

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |