Преместиха битака, от този четвъртък - на новото място

* Кметът: „Нямаме никакво намерение да се съобразяваме с жалбите, решението е взето отдавна, новото място е добро. Но най-важното – няма да се затваря ул. „Опълченска”

ОТ ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК, 16 ЮНИ, традиционният троянски битак – който от години всеки четвъртък блокираше единствената обходна улица на Троян (ул. „Опълченска”), създаваше огромно напрежение в движението и вкарваше транзитния трафик, в това число и тежкотоварните камиони, в централната част на града – се мести. Новото място, където ще се разпънат биташките сергии, е в съседство – в малката и ненатоварена уличка, която започва от ул. „Опълченска” (при животинския пазар и автомивката), продължава до площадката пред гара Троян и слиза надолу до кръстовището с ул. „Димитър Икономов” (при автогарата). Разположен тук, четвъртъчният битак, който се администрира от общинското дружество „Общински пазари” ЕООД, няма да създава проблеми на градското движение, а мястото е не по-малко централно и комуникативно от досегашното.

РАЗБИРА СЕ, някои от редовните биташки търговци вече са подали жалби срещу преместването, „аргументите” им – разделя се зеленчуковия (постоянния) пазар от битака, което ще затруднява клиентите, а оттук и алъш-веришът на продавачите щял да намалее. „Нямаме никакво намерение да се съобразяваме с жалбите, решението е взето отдавна, новото място е добро. Но най-важното – няма да се затваря ул. „Опълченска”, което при започващата реконструкция на ул. „Христо Ботев” и затварянето й за движение от 20 юни и започващия през м. юли ремонт и затваряне на ул. „Раковска” е просто наложително”, заяви на пресконференция в понеделник (13 юни) кметът Минко Акимов. Разбира се, уличката, която ще поеме четвъртъчната биташка дандания, вече е подготвена – застлана е със сипица, крайпътните храсталаци са почистени, дупките на площадката пред гарата са закърпени.

ПРИПОМНЯМЕ – предложението за преместване на битака бе направено от общинската съветничка Мариела Шошкова (ДСБ) на сесията на местния парламент в Троян на 29 октомври 2009 г. Окончателното решение бе гласувано през м. март 2010 г., като единствено съветниците от БСП се противопоставиха на биташкото преместване („Искаме да се върши работа, но не искаме да се вършат глупости”, заяви тогава популистки от трибуната председателят на червената група Кольо Кацаров). Мястото пък бе избрано по предложение на специално сформирана комисия, която да проучи възможностите. Идеята бе преместването на битака да стане до края на м. юли 2010 г.; но се появи обективна пречка – част от избрания терен се оказа собственост на БДЖ и нещата зациклиха. След доста разговори, включително на ниво транспортен министър, проблемът бе решен и между БДЖ и Община Троян бе подписан договор, задължаващ ползвателя (Общината) да почиства и облагородява терена срещу използването му всеки четвъртък от 8:00 ч. до 14:00 ч.

И ТЪЙ – от този четвъртък (16 юни) „околийският празник”, както ласкаво-иронично някои наричат традиционния троянски битак, се мести. И обходната ул. „Опълченска” вече няма да бъде затваряна. И от нас – поздравления!

Т21

31 коментара:

Анонимен каза...

Да видим дали най- накрая обсадата на/по/около Автогарата ще падне...
3 реда таратайки от незнайни села,гордо спрели пред къщите на хората, без изобщо да им дреме,че причиняват проблем на живеещите там...
А площадката на самата Автогара, като вече е изцяло Общинска,дали няма да се приведе във вид различен от бомбандировките в Бейрут преди 20-тина години?

Любопитен каза...

1ви, кой е казал, че площадката на Автогарата вече е "изцяло общинска"?! Това едва ли е вярно?

Анонимен каза...

Че на тая урва не е оферта - не е. Но не може град като Троян с проход през Стара Планина да затваря важен път заради някакъв пазар.
Минко да не вземе сега да се тупа в гърдите, че е направил нещо особено... :D

Анонимен каза...

До Любопитен:

Отвори линка и ще стигнеш до темата със супермаркеите.В различен текст е споменато това!

http://lovechtoday.com/2011/05/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80/41693

Анонимен каза...

Бравус на кимета,ще затвори и пазара,т.е.на мАриела шОшкова нейно било предложението в тооо фалшиФ Сафет на общината ...поздрави от....
балабанския завой

Анонимен каза...

Добре че Мариела беше в този ОС, че иначе, дядо Трибестан съвсем нямаше да има с какво да се пъчи - освен традиционните глупостти за милионите европари /може вече милиарди да са станали/, сега ще каже, че той е преместил битака и той е бутнал остатъка от комунистическата глупост, наречена паметник.

Анонимен каза...

Каквото и да каже, той е пътник - това е необратимо.
По-интересно е, как се е съгласил или срещу какво, да преотстъпи онази "красавица" Анита, на Радион Стратев.

Анонимен каза...

Ами най-вероятно вече не може - той е диабетик и не може и "помощ" да "получава".

Анонимен каза...

Това селянина от Врабево ли е - този, който се пише демократ и който стана кмет на мястото на баща си, който е отявлен комунист и който продължава да управлява селото?!
Божеее ...

Анонимен каза...

ееее.... бал съм ги ...

Анонимен каза...

Радион, който на гласуването за кредита от 4 милиона лева, мълча като путка и пляскаше като клакьорка след всяко изказване на Трибестана и брата Данков ли??????
Впрочем освен Сираков и Шошкова ,всички мълчаха като путки!
И к'во, сега той ли работи по обект Анита?
Кво ли се учудвам,Троян винаги е бил известен с курвите си както сред жените, така и сред мъжете!

Анонимен каза...

Да, така е 11-ти, а в случая за който става въпрос, две от тях са се намерили!

Анонимен каза...

Радионе,мухльо туй ща ти е !
Еби тая пляка раздрънкана, пък СДС-то и каузата на Троян да си ебът мамицата...
Баща ти комунист ,ти си му наследника...

Анонимен каза...

Оле,оле всичко се знае в този град!!!Човек не може и хубавото да си направи без да му дадат съвети.....Радионе, кака умната ги прави тия работи!!!

Анонимен каза...

Затова не се извършва съешение на мегданя , защото ще дойдат шашкъни и ще дават акъл !

Анонимен каза...

Коя е тази Анита?

Анонимен каза...

Како/№14/, преди време имаше една реклама, която съдържаше следната реплика: "то не става само с ядене, трябва и акъл"!

Анонимен каза...

"Каката" каза:Той главният герой не е без"акъл"ами е малко идеалист,но има време да се научи...Вив пък не завиждайте,а се радвайте,че в днешната българска действителност някой се сеща за тия"работи"!

Анонимен каза...

Каката,

Той може да е идеалист, но само по отнешение на това, с кого спи, което е негова работа.
Но не може човек който се представя за демократ, седесар, в началото на последния мандат на Енкин да се самопредлага за зам. кмет, в началото на настоящия мандат също и тъй като и двата пъти беше отхвърлен, сега е приел да работи задкулисно за Акимов срещу обещанието, че най-сетне ще го направят зам. кмет!
Колкото и да не искам да квалифицирам, този човек е конюктурен боклук, а не идеалист!!!

Анонимен каза...

Аз като разправям, че СДС пак ще предадат Троян, не е ей така...а и новите там няма да помогнта,просто защото никой няма да им позволи да излязат на фронта...

Анонимен каза...

Не СДС, 4-5 боклука като този, за който става въпрос!

Анонимен каза...

Каката каза:Благодаря за информацията!Има неща,които не знам,та добре ме "светвате" в случая.А иначе момчето е част от "политическия пейзаж" на България,пък и какво му остава на един човек от село-как да се издигне по друг начин.Жалко,че такива са "хватките" в Българи и...нравите.Той както казах не е глупав и за опита,който има е стигнал до известни Изаключения.Относно моралните норми-темата е ммного дълга,а и някак не приляга на БГ-политиката!Извинявам се за липсващото"я".

Анонимен каза...

Росене, лоши работи слушаме и четем за теб!!!Не всичко е пари и власт прятелю, не всичко!!!"Пръв на село" или "втори в града"-не винаги си заслужава!ПІолитиката и парите са мръсна работа.Ако нямаш сили да се справиш с тези неща не си заслужава!Може би имаш достатъчни примери за това.....

Анонимен каза...

Въпросният селяндур, за да покаже на баицата, че лиже само неговия задник си счупи китките от пляскане когато гласуваха кредита от 4 милиона лева!
Чудех се, как така в работно време общинските търтеи се разкарват и ходят да гледат безплатно театро?!??!?!?!
Въпросният селяндур заявил, че няма мераци за каквото и да е...Явно бащицата е обещал и на него...
И какво следва когато споменем СДС-Троян:
Няколко изгърмели даскалици напинят за общината,защото бащицата е обещал залче,селянина се проебал и по баджанашка линия и той на клона....Къде отидоха приказките за приемственост, за млади хора в партиите...
Нищо добро не го чака този град хора....

Анонимен каза...

Поздравления на общинарите от Троян ,че съсипаха пазара си в четвъртък,както и на ВСИЧКО в този град.Да ви е честита НОВАТА придобивка троянци,трошете си краката в чакъла и сипицата.ХАХ -ХА-ХАААААА......

Анонимен каза...

На мене лично пазара няма да ми липсва изобщо

Анонимен каза...

Ами как ще ти липсва,като магазините ви са пълни само с китайски и турски буклуци.

Анонимен каза...

Като сте решили да местите пазара поне да бяхте асфалтирали така наречената улица.А сега само камани.Нито хората могат да вървят, нито да се разминават, нито жени с колички да минават.Не си представям какво ще бъде като завали сняг.Аз рядко ходя на пазар, но има хора които не го пропускат на пазара.

Анонимен каза...

Е гати хората Троянски! За вас угодия няма. То не бе, че битака ви трябва да се премести, а сега защо се премести. Одавна го казах, този форум е само за олигофрени и самотни онанисти. форума олекна като диалог и визия, само недоказали се мързели и дървени философи. Жалко, а началото би обещаващо!

Анонимен каза...

29 що не вземеш да се гръмнеш смотаняко и да си знаеш,че ако си тъп е завинаги

Анонимен каза...

Тъп си ти, плъх такъв. Заешка гремка, ти ториш, ни миришеш. Я върви на м...а с и в....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |