Започна ремонтът на кръстовището при пазара

* Градинката няма да бъде осакатена, категоричен е инж. Банко Банков * Кръстовището от Т-образно ще се превърне в кръгово, 
ремонтът ще приключи за 40 дни, изпълнител е 
ловешката фирма „Виастрой” АД
 
СТАРТИРА РЕКОНСТРУКЦИЯТА на възловото троянско кръстовище при входа на Общинския пазар (след Марковския мост). Започна се (29 август) с осичането на няколко крайпътни липи, което обаче не бива да стряска; според обясненията на строителния техник на обекта Любомир Ковашки от фирмата изпълнител „Виастрой” АД (Ловеч) режат се определен брой дървета - по одобрения проект и след разрешение от еколозите. „Иначе не би могло да се постигне нужната траектория”, коментира г-н Ковашки.

СТРОИТЕЛНИТЕ РАБОТИ започнаха с известно закъснение, тъй като първоначалният проект е бил коригиран, научихме пък от инж. Банко Банков, началник отдел „Строителна и инженерна инфраструктура” в общинската администрация, който заедно с инж. Кънчо Петков е отговорник за обекта от страна на Общината (инвеститора). А корекциите са много важни и, надяваме се, в някаква степен са  отговор на категоричните обществени нагласи (изразени и в коментарната част в сайта на Т21).

ВАЖНА ПРОМЯНА Е, че планираното 5-метрово разширение за оформяне на паркинг (срещу сградата на бившето Данъчно) е редуцирано и ще се навлезе само около 50 см в градската градина – а не 1,5 м, както бе зададено първоначално. Друг нов момент – отпада идеята за оформяне на пиаца на такситата срещу реката, чрез отнемане на още от зелената площ на градската градина; инж. Банков ни обясни, че за такситата ще се търси друг вариант, като няколко местостоянки ще им бъдат заделени и в новия паркинг. С други думи, взети са мерки този малък зелен оазис, единствен в централната част на Троян, да не бъде осакатен (дано! – бел. Т21).

ГОЛЕМИЯТ РЕЗУЛТАТ от реконструкцията ще е промяната в организацията на движението – от Т-образно, каквото е в момента, кръстовището при пазара ще стане кръгово. Което според мнозина специалисти и според практиката в други страни на ЕС е най-добрият вариант. Ремонтните работи трябва да приключат за 40 дни, т.е. до началото на м. октомври. Общата стойност е около 250 хил. лв., като малко повече от половината средства се осигуряват от общинския бюджет, а останалото е републиканска субсидия.

Т21

91 коментара:

Анонимен каза...

тези още малко и градинката ще бутнат като гледам на снимката как кастрят дърветата.и за какво няколко парко места.искат да махнат цялата зеленина на града.пък и аз си мисля че точно там правиха скоро тротоара.

Анонимен каза...

Че не вземете да оправите дупките по пътищата,кръгово ще правят - на гол тумбак чифте пищови.Будали нефелни ...

Анонимен каза...

А кого трябва да търсим отговорен за похарчените
само преди 5-6 години средства? Тогава не знаеха ли,че кръговото е наи-добрия вариант?
Некадърни "РАПФАКАДЖИЙ" по всички държавни постове. Както казваше Р.Ралин -"колкото по-прост на по-висок пост". Некадърни съдий - испълняващи политически поръчки, а после ни осъждат държавата в Страсбург. Плащаме всички ние - данакоплатците. Трябва закон за персонална отговорност. Тогава тези вечни службогонци трябва заплащат щетите нанесени от тях.
Ще се опразнят много работни места в държавната администрация ако имаше такъв закон.

Анонимен каза...

Важното е да има промени,другари!И да усвоим едни пари,че ей-избори идат,не се знае..."Тук кипи упорит,неуморен и напълно безсмислен труд"-за този позабравен лозунг се сещам,щом мина от Кози вир до Родопа и видя как леят предизборно бетонен тротоар,по който никой няма да върви.А сега и кръгово!

Анонимен каза...

Толкова много пари за едно кръстовище в село Троян? А колко от тях ще отидат при циганите докарани от ГЕРБ ТРОЯН?

Анонимен каза...

..."Тук кипи упорит,неуморен и напълно безсмислен труд ""Абсолютно си прав 4ти с тази констатация.И не само там е така.Елате да видите в Лъгът какви ,инжинерни мисли се леят.Комплекса от тесен го правят още по тесен,стеснения се правя навсякзде.На главната пък срещу комплекса ,добре възтановиха слад 40 години тротоара.Но кому беше нужен близо 4 метра ТРОТОАР,на 9 метра платно ,а в същото време не предвидиха и един джоб в една от най конфликтните отсечки на ул.Карцов,с най много търговски обекти(внасящи солидни данъци)на метър и с нито ЕДНО НОВО паркомясто след тези генерални ремонти.Пълно безумие.Ама то по лесно да сложиш забранителни знаци и да пратиш копоите да глобяват,отколкото да намериш кадърни инжинери и хора с мозък в главите ,а не само с купени дипломи.

Анонимен каза...

Еееее, ама как разкопахте целия град точно сега. В Лъгът не можеш да минеш, Ботев седи разкопан от 2 месеца, сега и там изсечете всичко живо и разкопайте.. идеално, но няма да помогне за изборите.

Анонимен каза...

Дилянееее ела си бе Дилянееее.Ела да видиш на какво ти направиха хубавите островчета.Веднага да ги възтановиш като изберем Донка наесен. Искам си Дилян!

Анонимен каза...

Аз пък ги поздравявам.И пет пари не давам за това дали идат избори или не.Нещо се прави и този ремонт ще допринесе за хубавата осанка около центъра.От мрънкачи не можем да се отървем.И аз съм надигал глас тук,ама когато се прави нещо обичам да признавам.Не само анонимно да плюя.Анонимно и ще хваля.И спокойно нито съм за Енкин,нито за Акимов,ама ми е хубаво че кръстовището ще е по лесно за преминаване а не като сега-щом се зададе чужда кола,тя винаги позабавя,винаги обърква шофьорите.А преди годинка,тук в сайта,същите тея дето сега плюят че ще има кръгово,плюха по старото кръстовище и питаха защо няма кръгово.Айде много здраве на тея дето след мен ще ме напсуват ;)

Анонимен каза...

Аз пък днес най се изкефих на ей тази новина.Президентът Георги Първанов помилва за 9 години 431 престъпници. Сред получилите висша държавна милост има осъдени на по 30 г. затвор - наказание за убийства, отвличания и грабежи,Сред затворниците с опростени наказания има и такива с много сериозни присъди, които обикновено се налагат за най-тежките престъпления - убийства, отвличания, въоръжени грабежи и т.н.
Да ти е.. и държавата,ако случайно съдът не ги пусне , то Гоце ги пускал има няма по 4 престъпника на месец от мандата си!!!

Анонимен каза...

От къде в тази малка държава се родиха толкова много идиоти?Отново ще направят поредното недомислие другарите управляващи-поредното отмъщение на последния кмет към хората от града!!!

Анонимен каза...

Отсечените липи дайте на циганите за огрев,нали са вашите основни гласоподаватели.....

Анонимен каза...

Къде е сега "невероятната" госпожа Шошкова?????

Анонимен каза...

За пореден път нямам думи четейки коментарите за инфраструктурните постижения в града, в който отраснах и останалите дивотии случващи с и без общинска намеса. Вие обаче търпите и нищо не правите по случая, просто чудесно, ден да дойде друг да мине.

Анонимен каза...

Мммм,че супер кво,на Т-образно кръстовище кръгово,ми направете и едно преди моста на пазара уа,дето като идваш от голда няма и знак даже да види човек за кво иде реч,ако си от друг град боб трябва да хвърляш дали си,или не си с предимство.Направете и доло пред Джамията,че и там има мегдан,да станем като у Велико Търново и ние с неколко кръгови,хаха,видяла жабата че подковали коня,па и тя вдигнала крак,амсалаци ...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Хем ревете че няма места за паркиране в центъра, хем мрънкате че ще вземат от градината /50 см./. Няма угодия на тоз народ. Не защитавам никого, нито партия нито някой друг, замислете се от каво сте били доволни досега, все сте контра.

Аман от недоволни и черногледи хора.

Анонимен каза...

Прав си 18 в този сайт аз не видях положителни изказвания. Каквото и да се прави все се мрънка. И то мрънкат едни и същи десетина човека, на които вече и писанките им с изтъркаха. Признайте, че все пак се и прави нещо. Недоволни можем да сме винаги, но когато има нещо положително, то трябва да се признае.
Антония Николова

Анонимен каза...

Николова,или който там травестит се крие зад името!
Скоро не се беше появявала, и блестяла с уникалната си тъпотия!
Да признаем,че се прави какво?
Един болен и самозабравил се старец,сече дървета посадени от троянци,много преди да си е и мечтал че ще яде кебапче в Троян,камо ли ще става управник!
18-ти,и ти си пълен малоумник.Дай да ти вземем 50 см от краката,за да не заемаш място !
Къде са му ново асфалтираните улици, на този самозабравил се изкукурингел?
Къде са му великите европроекти?
Николова,или каквото си там,не само си смешна,а и прозираш на първо четене чий насран задник лижеш!
Само че,на 23-ти Октомври вечерта, ще си безработна !

Анонимен каза...

18 и 19, шо не се замислите малко? Ако не сте щофьори - не се обаждайте. Там не става за кръгово, в никой случай! Да бяха сложили светофари...по-добре щеше да е. Всичко го правяр ей така, колкото да се отчете дейност, елате само в Лъгът да видите какъв паркинг за 200 коли ще правят на един гол кър, дето пече по цял ден, а тротоарите ги правят до половината.

Анонимен каза...

Не толкова да се отчете дейност,колкото да се вземат пари!!!!Улица Хр.Ботев от колко време стои разкопана и никакъв резултат.За пореден път е непроходима от центъра до Старата къща.Дочувам за някакви 400000лв.,които ще се платят на фирмата извършител!

Анонимен каза...

20 и 21, и още може би 90% от коментиращите или по-скоро мрънкащите, лесно ли е да намираш кусури на някого? Лесно е -да! Когато някой прави нещо, винаги може да се намери някой комплексиран мрънкач , за да каже че е против. Всеки може да каже, че има проблеми. По-трудно е да се намери решение за тях. Нямам нищо против да кажеш- "това не е добре така, трябва да стане така", ама не само да кажеш.... Не защитавам никой. Не съм за никой. Но немога да се съглася, че нещата ще се оправят само като се противопоставяме на всяко начало и на всяко действие, а ние само да бездействаме. Като сте недоволни от управляващите, ами просто излезте на изборите и си подайте гласа за този по когото няма да плюете после, а не да си стоите вкъщи и да викате "....то няма за кой да се гласува..." Направете и Вие нещо за тоя град, вместо само да си чешете езиците.
Колев

Бианка каза...

Към №20,в този сайт винаги се е казвало че,свободата на словото се уважава и е на първо място.И аз съм "за" това.Но аз съм против анонимността и когато някой застане с името си зад коментар,моля уважавай го.Такива като теб,превърнаха сайта в кошче за боклук.Такива като теб отвратиха нормално пишещите и нормално мислещите и както виждаш все по рядко се включват.Антония Николова изрази мнение,като застана с името си ,за което я поздравявам,а ти избираш най-лесния и най-грозния начин да плюеш анонимно.Страхливец/ка!Защо не кажеш според великия ти ум,какво кръстовище е най -подходящо а скачаш срещу някой ,който написа един нормален и не злобен коментар....но застани с името си?

Анонимен каза...

Скъпи ми 20, 21 лошото е, че който и кмет да дойде след 23 октомври пак ще бъде оплюван. Е това е жалкото. За съжаление в Троян лошите хора са повече от добрите. С жалост го констатирам. Аз чета често сайта, но рядко пиша. Преди тук можеше да се поучиш от нещо, сега е само помия, жлъч и оплюване. Не само срещу общината, а срещу всеки, на който му сложат снимката тук. Жалко, много жалко.
Антония Николова

Анонимен каза...

Светофар?

Анонимен каза...

Не се ядосвай,20-ти,тя Антония Николова май е мъжка и освен това трябва да признаем,както апелира той/тя,то/,че се прави нещо.Правят се много глупости из града и района,с общите, измъчени и вечно недостигащи пари,които се представят за благодеяния.Може ли да обясни някой например как и защо през няколко години и винаги преди избори се променят възлови кръстовища в града,секат се стари и хубави дървета,строят се и се бутат островчета,полуостровчета,кръгови,триъгълни и тъпоъгълни...Защо упорито продължаваме да вкарваме движението в сърцето на задъханото ни градче с тясната,крива,измъчена главна уличка с малките прашни магазинчета и намръщените продавачки с отегчен поглед?Гледам,по света,белия,правят друго.Нали и по екскурзии ни пращаха,обмяна на обед,пардон,опит.И все едни и същи оправдания,кандърми и лозунги,но за чия сметка?Отговорете си сами.Пак ще кажа-
тук кипи упорит,неуморен и напълно безсмислен труд!А,според мен,упоритият,неуморен и безсмислен труд обезсмисля упорито и неуморно животът ни.И това все повече ни личи-младите бягат,старите тънат в униние и турски сериали,а мечтите им все по-често прескачат оттатък Босфора.Натам ли води пътят към Европа,г-жа Антония или каква я мислехме-каква стана? АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Българина по начало е недоволен, но тук се минават и критичните граници. Дали сте чували нещо за позитивното мислене. Знам и виждам какво става в Троян от доста години, но трябва да се разграничава лошото управление като цяло и отделните проекти. Да ви успокоя че няма да гласувамза досегашните управници макар че ги подкрепих последният път, но дайте да говорим за конкретните случай по отделно. Преди 100 години пътищата са били тесни /за каруци/ такива са били нужни, сега трафика е по голям и някой път се налага да се отсече едно-две дървета та и повече ако се налага/защо не протестирате за дърветата които се режат и ви пушат комините цяла зима/ Навсякъде по света се прави това, които са обиколили повечко в Европа са видели как се правят магистрали като се сечат хиляди дървета/защото вече е необходимо/. Разберете че няма как и вълкът да е сит и агнето цяло, търсете златната среда. Мислете по позитивно поне когато има повод за това.

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-с....., ти пък къде ходи по света и какво си видял, ако малко си видял няма да мрънкаш толкова.

Анонимен каза...

29-ти тъпако!
За разлика от теб,има доста хора ходили на запад от трапето,както вика един друг "мрънкач"!
Николова,наистина е смешна пропагандата Ви,че Минко Акимов правел нещо!
Та нали за това му дадохме властта,но да ремонтира и асфалтира улици,да гради,а не да сече дървета и да вкара в либийски окопи предизборен Троян!

Анонимен каза...

Към 29-ти....ходил съм и продължавам,приятелю,но дай да не обсъждаме мойта персона-аз не съм никакъв и просто изказвам мнение.Доколкото знам,навсякъде,а още повече в градчета като Троян,тесни и дълги като великите пости,стремежът е движението да се изкара извън центъра,особено транзитното-виж Габрово,за други да не говорим.А при нас като че ли е обратното.Още преди година тук писах за глупостта с т.нар. Рязан мост и за възможността това да се коригира.Валя Букарева,управителят на Актавис изяви желание за съдействие и....Въобще това е голяма тема,засяга всички ни и всяко мнение и предложение е ценно.Та,твоето какво е,че нещо не разбрах....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Не разбрах за Николова и анонимното и протеже,светофар не е ли решение?
Или предложените за светофар, ще наречете отново мрънкане и недоволстване?

Анонимен каза...

Въпросният "ремонт" случайно ще финишира в началото на Октомври,в разгара на предизборната чалготека.
Чудя се, по това време другаря полковник Акимов, ще е в задължителен отпуск, как ще реже лентата под бурните овации на строените общинари...

Анонимен каза...

Ако не си ти АЙ с-с-с ще пропадне Троян, дай да те направим кмет дано оправие Троян. Пък тогава пак рогай всичко.

Анонимен каза...

Като е толкова умен Айса нека каже какво кръстовище е необходимо.И като Букарева ти е оказала съдействие какво е свършила за рязания мост?Или като другите, ей така си пишете и си губите само времето,като нямате друга работа.

Анонимен каза...

Гледам и не вярвам на ушите си - едни правят глупостите,други отнасят ругатните,плювните,обидите!Ако карате така,нищо чудно след месец-два АЙса да го канонизират.

Анонимен каза...

В няколко поста по-нагоре питаха за светофар. Не е ли светофара по-лесно и по-евтино решение? Не само за това кръстовище, но и за още няколко други. С парите, с които ще се направи кръгово при пазара може да се поставят светофари на няколко кръстовища. А мисля, че от това определено има необходимост.

Анонимен каза...

Тия 50см в градината са без тротоара и дърветата на него? При условие, че пазарът е изместен, камионите вече си минават където трябва, а колите май намаляват, това кръгово става пълна безмислица. Един умен човек би го направил първо с някакви временни ограждения - например бордюри или гумени елементи /както са легналите полицаи/ и ако има ефект... Оттам нагоре дали колите паркират перпендикулюрно на улицата /между дърветата и на тротоара/ или успоредно - както пред данъчното - все се събират по две. Един знак и малко боички.

Анонимен каза...

Доката хората в цяла Европа се опитват да редуцират трафика на автомобили в централната част на градовете,в Троян се случва точно обратното!
Е това ако не е слабоумие, не знам какво е!
А кому е нужен онзи цигански мизерлик, наречен "пазар",просто не знам...
Каква ти Европа,ориенталщина и слабоумни управници,хак да ни е!

Анонимен каза...

Слушай да ти обЯсним защо е нужен циганския мизерлик-пазар : он да издържа Общинската фирма Пазари-тя да издържа Троянски глас-той да поддържа Миньо - той да направи целия Град мизерлик-пазар.Те това му викат затворен цикъл.

Анонимен каза...

Ей № 37, какво ще преправя след четири години общинската управа?.Това е манталитета на работещите в бюджетната сфера или т.н. папкащите/животурковците/от готови пари.Искам да отговоря на тези дето застават зад твърдението,че важното, че се прави нещо.Да бе прави се.Чудесно! Ние всички се радваме на това, но се дразним , че се прави през куб за грош.Харчат се пари за едно и също нещо.Защо всяка година има да се кърпят дупки по асфалта на едно и също място? Защо се оставят незакърпени малки дупки? Отговарям си: за да станат по-големи догодина и да имат осигурена работа отново фирмите, защото знаят, че ище има осигурени пари и така ще си животуркат до пенсия.Ще има работа и за специалистите в общината! Ще разрешават проблемите на общината.Ай стига бе! Как да не се дразним и пишем.Този "нов" Марковски мост - тип и стил американски затвор, грозотия, тези цветарници от пластмаса, които се разкривиха от първият сняг,този тротоар от завоя до "лятното кино" грозно направен и смачкан от колите, този пешеходен мост обшит с поцинкована ламарина, тази подпорна стена на Музея, на която се виждат куфражните платна, тази обрасла с върбалак река,големият ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР С МНОООООГО ОФИСИ И РАБОТА ЗА 180 човека персонал , понастоящем развъдник на змии и гущери, е кажете ми защитници на съществуващото статукво къде е европското във всичката тази простотия в централната част на града ни, а някои седнали да се оплакват от кварталната архитектура и хигиена.Сега като се направиха ремонти на училищата, отново ли ще се ремонтират парните им котли, прозорци, коридори и тоалетни.Всяка година пари за ремонт, е до кога? Кой ще сложи ред в харченето и прахосването на общинските пари?Та след 4 години ще бутним кръговото и ще направим светофарии.Айде ,че май се ядосах.И да пишем и да непишем все толкоз.Керванът си върви, кучетата си лаят и т.н и т.н Останете си със здраве.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Уважаеми 18и19!Много сте прави като казвате,че само се негодува.Но съгласете се,че не може всеки следващ кмет да преправя и съсипва направеното от предходния,защото това са нашите пари.Да го прави само да отчете дейност или само защото идват избори.В чужбина сам.Не можете да си представите как се обмислят нещата преди да бъдат започнати!БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!!!

Кака Анка от Аламанка каза...

Ами всички които сте недомолни да бяхте се вдигнали и да отидете днес в градинката. Там бяха представители на фирмата изпълнител, на Общината и работниците. Пък им кажете каквото мислите, не тук да се препирате и да се надприказвате с от грозни по-грозни епитети. Вместо да наричате този и онзи на малоумници, станете и говорете...........ава не Ви стиска. Преди няколко месеца по този повод пак стана реч за жива верига. Такава днес на пазара не видях. Ама то е лесно да се говори от страни.
И се обеждавам вече,че Вие сте си едни и същи 10-тина мрънкалника, които сте вещи по всички въпроси.Все знаете кое как се прави, а в листите за кметове все едни и същи.Къде сте Вие ВСЕМОГЪЩИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КЪДЕ СТЕ. Аман от МРЪНКАЛНИЦИ ПО ТОЗИ СВЯТ!!!!!!!!!!!!

Тихомир от Кози вир каза...

Како Анке кефиш ме да ти го туря в устенцата:-))

Анонимен каза...

Аман и от глашатаи на некадърните като "Кака Анка от Аламанка"Ти "како" като знаеш как става без да се "мрънка" що не го кажеш и направиш,пък ние "по тебе",че да се поправят нещатав в наше село!!!!От къде знаеш колко сме "мрънкалниците" в този град?Дали не са хиляди недоволните,които се запиляха по широкия свят като черноработници да си търсят прехраната???Хайде като решиш друг път да ни поучаваш,първо добре да помислиш-ако имаш с какво!!!!

Тихомир от Кози вир каза...

Како Анке нали си знаеш:-))

Анонимен каза...

Там не става за кръгово, в никой случай!Светофарите бяха и са най разумното и ефтино решение за всички конфликтни кръстовища в Троян.Имаги във всички градове по СВЕТЪТ.Само в Троян няма нито един.Всичкото друго се прави за да се КРАДАТ пари по интелегентен и законен начин.

Анонимен каза...

Една напълно излишна реконструкция, която харчи общинския бюджет и влива нови комисионни в джоба на М Акимов.За кого го правите това кръгово, бе хорица, та то автомобилите все повече ще намаляват, пазара вече по настояване на г-жа Шошкова вече е извън пътя.За какво е това кръгово.

Анонимен каза...

Току що разбрах, че собственика на една от най-мощните софийски фирми е спрян да инвестира в Троян преди няколко дни. Ще събера повече информация и с удоволствие ще я предоставя на вестник Троян 21. Това е голяма наглост от страна на управляващите.

Анонимен каза...

Ако е вярно не е само наглост но и престъпление спрямо Троян и троянци дайте фактите на вестника да ги научим всички

Анонимен каза...

Това е смислен разговор, но ако наистина е така трябва да искаме отговор по темата от кмета.

Анонимен каза...

Но не само на приказки, а да отидем пред общината.

Анонимен каза...

Забелязва се тенденция,кметове здаващи властта да осакатяват възлови места в Троян.Доброто в случая, е че и този здава властта,лошото е че обругаването е непоправимо!

Анонимен каза...

Аз пък токо що разбрах, че ще се строи завод за производство на хеликоптери в Троян. Това го знам от сигурен източник.

Анонимен каза...

Моля общинските служители имащи отношения по реконструкциите на пътната инфраструктура да отговорят: защо фирми от други градове идват да ни ремонтират, като си осигуряват пари от троянския бюджет и отчисленията им подпомагат бюджетите на други общини.Защо няма троянци които да работят по реализирането на тези проекти, ами мъже в работоспособна възраст ходят от дъжд на вятър отгоре отгоре да кастрят обраслите със шубраци пътища?Като преди 5-6 години се направиха нови тротоари от Марковия мост до л.кино, защо сега се махат тези плочки?/абе таман си бяха улегнали от колите/ ГЕНАДИ, МОЛЯ ТЕ ПРОУЧИ ПО-ПОДРОБНО ЗА ТЕЗИ ЗАПОЧНАЛИ РЕКОНСТРУКЦИ, ЗАЩОТО ЗА ДА ПРОТЕСТИРАШ ТРЯБВА ДА СИ ИНФОРМИРАН КАКВО ВЪЗНАМЕРЯВАТ ДА ПРАВЯТ.Моля те да поместиш плана за реконструкция на тези места, макар че пак почнаха от главата за краката.Ние имахме желание да го обсъдим с общинската администрация.Тези общински форуми за какво ги правят? Само да си вземат големи хонорари.Генади , ти поне участваше с Мариела преди години в такъв общински форум.Защо се харчиха толкова много пари на швейцарците да обучават хората как се правят форуми и какъв е ефекта от тях. ПАК Я КАРАМЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ?За толкова време , се похарчиха , много пари за обучение и на края, пак си я караме както сме си я карали. СЪС СТАРИ К.... /кокони/НОВ БАРДАК НЕ СЕ СТРОИ.ТАКА ОТГОВАРЯМ НА КАКА АНКА

Анонимен каза...

В същото време на завоя преди правата за чешмата на Беклемето,погрома извършван от Светльо Дочков е епичен.Сеч на дървета,разораване и изкопаване на огромен трап...Е ,браво другари,унищожавайте ,но един ден всичко ще се върне!

Анонимен каза...

Нещо бъркате-язовирчето на завоя за Беклемето въобще не е за снежно оръдие,което да доставя липсващия сняг за ски-пистата на Дочков.Това е водоем за гасене на пожарите в района,за пожарната,щото боровинките наоколо често се палят,нали знаете.Ако не вярвате-питайте Шайлека,може и Бойко,ама не Пъдарски.

Анонимен каза...

Благодаря за уточнението,знаех си че с благородна цел и за бъдещи ползи се прави:)

Анонимен каза...

В една нормална европейска страна за такива внезапни и странни инфраструктурни решения,финансирани от бюджета, доста хора,вместо свободно да се разхождат по улиците,щяха да се разхождат....в кръг...по един час на ден...поне десет години!

Анонимен каза...

Не трябва да остане безнаказано това разхищение на парите на данъкоплатците за съвсем, ама съвсем излишни неща като кръстовището при пазара. Минко, ти луд ли си бе. С какъв акъл се хващаш да правиш такива "реконструкции". Не се ли насити на комисионни, ами и това кръстовище ни хвърляш да плащаме? СТИГА, СТИГА, СТИГА!

Анонимен каза...

Абсолютно подкрепям всички, които се възмущават от излишното кръстовище при пазара. Очертава се тотално недоволство от М Акимов и Св Дочков - кръстовището е тяхна измишльотина. Пари искат хората, пари-и и-и.Ама това са нашите пари.Единственото, което можем да направим е да гласуваме за техните противници - Б Пъдарски или Донка Михаилова.Само не Минко - тоя ще ни доразсипе града.

Анонимен каза...

Само си говорим,но ако трябва да действаме ходят по 20-30 човека!!!!!!Затова и властимащите си правят каквото си пожелаят с парите ни.Няма лидери,които да водят масите.Едно общество,което все по-трудно ражда личности със сигурност боледува!!!

Анонимен каза...

Къде ги виде тия 20-30 човека?И ти пък,аз ако имам толкова подкрепа, ще ги изселя всите бизнесмени барабар с любовниците им от Троян!

Анонимен каза...

Тези лидери тук във форума никога няма да излязат на протест, защото не им стиска някой знае ли кой се крие зад Аис-с-с-с и другите говнари които само вдигат врява и разбират от всичко, такива лидери имаме ние и затова сме така.

Анонимен каза...

А ти пък какъв си бе ,овчо главо слънчасала?
И всички като са анонимни говнари,ти що се имаш за по-различен,а?

Анонимен каза...

Аис-с-с не се обиждай, това е истината.

Анонимен каза...

Това което копаят на Беклемето е отдушник на Тунела вижте тук - http://www.facebook.com/groups/181598611910752/

Анонимен каза...

Само не разбирам защо пак поменавате и плюете Айса,като имате една чета кандидат-кметове,които официално са се кандидатирали да свалят Акимов и да ви водят и управляват?Те къде са?Той каквото има да казва,го пише тук.А те-те си траят.

Анонимен каза...

69-ти ,напълно си прав.Тези кандидат -кметове не смеят да излязат с името си тук , а какво остава на друго място.Чест прави на Д.Сираков,М.Шошкова и Айса ,че смеят да се идентифицират по някакъв начин.Ако бяха просто номера - никой нямаше да оплюва за щяло и нещяло.
Айссс,не те знам кой си,но винаги запазваш добрия тон в коментарите си .Напиши някой виц,че ми дойде до гуша от лошотия.

Анонимен каза...

70-ти,ако някой от кандидат кметовете дръзне да влезе и да общува с вас,ще го нападнете именно защото са тук.Това го знам,защото имаше подобни случаи.А ти не споменаваш другите които имаха смелостта да влязат за да изказват мнение ,защото не ти стиска.На теб само Даниел и Шошкова са ти пред очите и на никой друг няма да позволиш да води нормален разговор.Ще го нападнеш и оплюеш.Сигурен съм.

Бочо ташака от Орешака каза...

Абе важното е да има перестройка,како Анке,като свършиш с оня от кози вир,ела до нас ... да те уважа и аз.

Анонимен каза...

Заради хората и нравите на тъпият Троянски селски манталитет/и аз съм от тук/ никой кадърен и свесен човек няма да се кандидатира и да мъчи да ни вади от тинята, за съжаление.

Цочо мадото от ломешкото каза...

Напълно подкрепям 73!!!

Анонимен каза...

68-ми,отдушник за гъза ти е това!
Какъв тунел бълнуваш,кви 5 лева?
Светльо Дочков извършва нагледно престъпление,строейки за собствени нужди резервоар.
Питам, кой и как му позволи да унищожава част от парка за лични облаги?
Помнете ми думата,че ако прохода е отворен както миналата зима,Дочков ще затвори пътя за да го превърне в част от пистата,както и направи преди време!

Анонимен каза...

До умния № 64.
Ами като изгониш бизнесмените и любовниците им от Троян, маика ти и баща ти къде ще работят да те хрантутят?
Тези "лоши" бизнесмени не плащат ли данъци?
Нямат ли повече на последния етаж от теб,след като са работодатели на хората в града. Няма вече
СИВ, няма ТКЗС -та,няма партийни 5-летки.
Целувай им краката,че ако избягат ще пасеш кози!
Разбира се ако не ги загубиш по баирите, докато "играеш" с пишлето си под някои бук,че и пасането не е за всеки!!!
Винаги съм казвал, че "чикиджийте " са повече от
Китаиците.

Анонимен каза...

Светльо Дочков строи понеже ми се карат ски.
Дал съм му срок до 1-ви юли догодина да е готов
с искуственния сняг. Така ще спестя някое левче от билети до Дубаи и Япония. Каня всички на ски.
Сезона се отваря на 1-ви Юли 2012г. Биг дил, че ще затворим пътя. Минаваите отстрани. То и без това няма голяма разлика дали през пътя, или
както язе ви предлагам - отстрани.
Тошо от Балканец...

Анонимен каза...

До неграмотния 76-ти - и аз незнам маЙка му къде ще работи,добре че са едрите троЙенски бизинесмени,да вземат народа на работа след като затвориха заводи като "Хемус","Елпром" и "Машстрой".Добре че великаните с по 40 души работници се напънаха и вземаха по йощ 4-5 човека на калпак та спасиха градът от колабс.Да взривяваш на някъде с хвалебствената си ода за некви първенюта и номенклатури,за това този град е пълна клоака,щото елита му е съставен от сериозно количество фекална маса.А на една каца с мед,и стигат 10 грама гоМно,да се еВе мамата на всичката хубавина.

Анонимен каза...

Ей,77,и на мен ми се карат ски на такава страхотна писта-наклон 10 градуса,започва от 1300 и завършва на 1400 м.н.в.,сезон-от 2 до 10 февруари.Но сега с новия язовир ще става и за шейни и найлони.Пистата Шрайх умира,да се готви Кортина Дампецо.

Анонимен каза...

След като провали газификацията на Троян сега Светослав Дочков съсипва и прохода.Тоя град прокурори има ли? Кмет има ли? Някой ще спре ли безумията, които се вършат все по нагло?

Анонимен каза...

EM/SI: Кръговото движение е основна практика в Европа. В нашия случай е за предпочитане при наличие на наследството от другаря Енкин/безумни острови при които хоризонталната маркировка става вертикална/. Необходимост да се изгради кръговото при положение, че идеята да го има, е да се урегулира кръстовището особенно в четвъртък когато има пазар. Пазара обаче вече е изместен и трафика на автомобили/включително тежкотоварни/ можеше да се реши и със светофарна уредба/за по евтино/. Силно ме смущава факта за отнемане на зелени площи от парк за изграждане на паркинг. Това в Европа не се прави. Паркингите там са подземни когато се налага да се строят и засягат паркове. Като конпенсация за все пак отрязаните дървета, общината да предприеме мерки и да посади нови.

Анонимен каза...

№-рата 64-78.
Драги сладурчо ти имаш ли 40 работника,на които да плащаш заплати и осигуровки?
Силно се надявам,родителите ти вече да са на възраст,която ги лишава от репродуктивност. Стига
производство на дебили - имаме достатъчно.
На такива секса трябва да се забрани със закон.
Може да се приложи и кастрация на произведеното
поколение. Подготви си пишората да я клъцнем!!!

Анонимен каза...

Интересно ни е пък на нас, ти какво имаш 82-ти?
Видно е, че си някакъв плазмодий...
Давай да те видим докъде ще стигнеш!

Анонимен каза...

Мери си приказките мазно лайно такова!
А дано твоите са при Свети Петър, и да ти уреждат по-бързо присъединяване при тях!
Нямаме нужда от гъзо близци, и тем подобни лайняви подлоги!
Подготви си кратуната да я пръсна!

Анонимен каза...

Много,много ми е смешничко! Направил съм по 5 полка като тези сурковатници 83-84. Разбира се, чак толкова дебилно производство не мога. Вашите
"качества" се предават генно. Ако сте чували за
ДНК? Я си вземете стотинките (ако ви стигат) и
отидете,я в турското,я в тифани да пиете по едно кафенце. За водичка не вярвам да имате достатъчно
парички. Пийте си от Тонимировата,че е по-евтинка. Кратунката ми е трудничка за пръскане,че под нея има около 120 килограмчета и такива паунчета като вас съм обработвал не един път.
Направихте ми деня.... Отдавна не съм се смял
толкова хубаво. И пак повтарям: Чикиджийте сте
повече от Китаиците...ха,ха,ха!!!!

Анонимен каза...

Няма ли ринг за хора с много енергия, нека там да си отправят заканите, тук мисля че няма място или поне не е мястото за това. Тук се правят коментари по темата.

Анонимен каза...

И по-големи свини съм трепал, така че не вървиш...
Впрочем познах,само една мазна торба с лайна(около 120 килограмчета),може да се взема насериозно...
Кога за последно си вижда чурката без огледало?
Не ми отговаряй,ясен си -поредният комплексиран малкопишковец....

Анонимен каза...

До Админа: Моля, не допускайте такива коментари. Ако не триете толкова откровено просташки, злобни, недостойни писания, осъждате форума на профанизация. Не е сериозно да казвате, че това е свобода на словото! Това за слово ли го имате!
Не ми пречи неодобрението изказано от някои, нормално е. Не ми пречи и иронията, дори да не е от типа тънък хумор, а доста дебелашка. Но откровени заплахи, клетви (типично по български) и други подобни, са доста неприятно четиво.

Анонимен каза...

Те на ринг няма да излязат,86-ти,даже и да има.Щото на ринг трябва да се бият,а те просто избиват комплекси.И то много сериозни,доколкото проследих подобието на диалог.Какво да се прави-заслужаваме си Премиер-министъра барабар с Президента.

Анонимен каза...

Вижте 82-ри и 85-ти коментар!
Какво да говорим повече?

АРВи каза...

88 ми, не се коси така. Добър си е сайтът, добре, че админът не премахва подобни коментари които визираш, защото този сайт е такъв. Такова му е предназначението. Всеки който каквото има да каже, да сподели или да излее помията, насъбрала се в изстрадалата му душица.
Имам една молба, не съдете строго хората, това могат това правят. Никой от нас не знае какво преживяват за да им се забранява достъп до изказвания и мнения тук, макар и някои от тях да не ни харесват. Такъв е животът! Добър лош, това е! Със здраве на всички!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |