Черно куче, черен щъркел, Бели Осъм

* „Най-важното е, че е красиво, пролетно, оптимистично, усмихнато, антикоронавирусно… И късметлийско – защото черен щъркел било
 като бяла лястовичка“
Дежавю Актуализиран
Черно куче, черен щъркел, Бели Осъм, Троян, 22 април 2020 г.
Черният щъркел е като бялата лястовица  – на късмет
Приятелска среща в центъра на Троян
ИСТОРИЯТА е почти като миналогодишната – със съвсем тънички и несъществени разлики; дежавю, както казват франсетата. Грамадното гарвановочерно Кане Корсо е същото, стопанинът му и той – известният учител по биология в Троянската гимназия Людмил Урчев, който не отскоро е пенсионер, но и по осанка, и по дух (защо да не кажем – акъл) толкова прилича на пенсионер, колкото „Ламборджини“ на полско „Фиат“-че. Г-н Урчев е и операторът/фотографът на двете приятелски истории – предната, от м. юни 2019 г., която бяхме озаглавили „Черно куче, черен щъркел, Черни Осъм“ (виж „Черно куче, черен щъркел, река Черни Осъм, село Черни Осъм“ – бел. ред.) и сегашната, от 22 април 2020 г., която кръстихме „Черно куче, черен щъркел, Бели Осъм“.

Людмил Урчев със своето Кане Корсо, 12 април 2020 г.
ГЛАВНИЯТ герой и в двете – някак аристократичният черен щъркел, едва ли е един и същ, но може да е, пък и не това е най-важното. Най-важното е, че е красиво, пролетно, оптимистично, усмихнато, антикоронавирусно… И късметлийско – защото черен щъркел било като бяла лястовичка, прилича да е така, кой знае. А реката хем е същата, хем не – сега срещата се състоя на брега на Бели Осъм в центъра на Троян, под Музея, миналата година бе на брега на Черни Осъм в едноименното троянско село, но както знаем, на входа на града ни черният и белият Осъм се сливат и стават едно и също, река Осъм. Което също не е толкова важно, най-важното вече го казах.

Генадий Маринов 
Снимки: Людмил Урчев 

Бел. ред. Няколко дни по-късно, 25 април – поредната „черна“ среща. Героите са същите. Мястото – и то, на брега на Бели Осъм в центъра на Троян под Музея Както и взаимното дружелюбие. „Днес щъркелът пак ни чака“, коментира в профила си във фейсбук г-н Урчев.
 
Нова среща след няколко дни, героите и мястото са същите, Троян, 25 април 2020 г.
Начало

Още по темата:

3 коментара:

Djigata каза...

И отново кучето без намордник! А Г-н Урчев е с маска-невидимка!На това ли е учил децата цял живот, че законите са врата в полето...

NIK каза...

Аз куче с намордник в Троян не съм виждал. Закони има но в Троян няма кой да следи за спазването им , всъщност има но те са толкова закърнели че го мързи да гледат , а да се размърдат и да идат примерно до стадиона е невъзможно да го направят. А белята става лесно и после ще се прехвърля горещия картоф.

Красимир каза...

Доколкото ми е известно щъркелите гнездят на едно и също място всяка година. Така, че може доста години да го наблюдаваме в Троян. Само да не се забравя, че той, а и белия щъркел са защитени видове.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |