Черно куче, черен щъркел, река Черни Осъм, село Черни Осъм

* От черно по-черно, та чак… прекрасно. И някак величествено
Made in Троян
„Черно куче, черен щъркел, Черни Осъм“, с. Черни Осъм, Троянско, м. юни 2019 г.
Людмил Урчев и неговият Кане Корсо на разходка, Троян
ТАЗИ прелюбопитна снимка е на съгражданина ни и комшия на Т21 (домът му е на метри от офиса на вестника ни) Людмил Урчев – и в нея няма нищо нагласено и измислено. Озаглавена е „Черно куче, черен щъркел, Черни Осъм“. И е документирала една скорошна разходка на Урчев до близкото до Троян с. Черни Осъм – с грамадния му гарвановочерен и стряскащ на вид, но иначе интелигентен и добряк четириног любимец от породата „Кане Корсо“, съчетана с баня в река Черни Осъм и неочакваната, но не неприятна компания на черен щъркел. От черно по-черно, та чак… прекрасно. И някак величествено.

АВТОРЪТ също заслужава внимание. Бивш дългогодишен учител по биология в Троянската гимназия, сега – колкото и невероятно да звучи – пенсионер. С физика и форма, на която би завидял всеки – и преди, и сега; нещо като комбинация от младия Шварценегер и младия Делон. Людмил Урчев и кучето му на разходка са една от ежедневните троянските гледки, нещо като запазена троянска марка.

Т21

2 коментара:

Djigata каза...

Нищо лично. Защо кучето е без намордник? И въобще защо всички кучета в Троян се разхождат без намордници? Всички знаем какво причиниха наскоро кучета от тази(кане корсо) порода. Не ме разбирайте криво. Обичам кучета и всички други животни,но не искам да треперя за живота и здравето на близките си.

kiril каза...

Абсолютно подкрепям №1 Общината не си върши работата , като позволява разхождането на всякакви и дори агресивни кучета на обществени места. Навсякъде има кучешки лайна , идете към стадиона и се опитайте да си разходите детето , винаги ще се намери някое куче да го уплаши дано не стане и по лошо. Няма никакъв контрол , а когато белята стане почваме да се вайкаме кой е виновен , а не може ли да направим така,че беля да не става. Толкова е просто господата кибици и зплатаджии в общината да си вършат работата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |