Гимназистите отново присъствено в клас, в Троян – от 16 ноември

* Решението е взето от ОЩЗ - Ловеч след изтичане на срока на действие на заповедта на здравния министър Ангелов от 27 октомври;
Община Троян категорично против
Ново пет 

НА СВОЕ дистанционно заседание във вторник, 10 ноември, Областният щаб по здравеопазване (ОЩЗ) в Ловеч е взел решение, засягащо сериозно училищния режим на работа в цялата Ловешка област и в частност в нашата община Троян. Решението идва след приключване на срока на действие на заповедта на здравния министър проф. Константин Ангелов от 27 октомври (РД-01-626/27.10.2020), в която имаше разпореждане за преустановяване на присъствените учебни занятия в гимназиалния училищен етап (8.-12. клас) в цялата страна от 29 октомври до 12 ноември.

РЕШЕНИЕТО на ОЩЗ - Ловеч гласи следното: „Възстановяват се присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на обучение на територията на област Ловеч, считано от 12 ноември 2020 г.“ И е било взето на база на писмо от министъра на образованието Красимир Вълчев, указващо кога и при какви случаи общини и директори на учебни заведения могат да започнат присъствени занятия или да продължат обучение онлайн и на положително становище на ловешкото Регионално управление на образованието (РУО). Казано с други думи – учениците от гимназиалния етап (8.-12. клас), които вече трета седмица са на неприсъствен/дистанционен режим на обучение, отново се връщат в класните стаи.

ОЩЗ - ЛОВЕЧ е изпратил предварително проекторешението си до всичките осем общини в областта и е получил одобрителни писма от Община Ловеч и Община Летница, други пет – Луковит, Угърчин, Тетевен, Луковит и Ябланица, са изразили мълчаливо съгласие. Становището на Община Троян обаче, опиращо се взетите мнения на директорите и педагогическите състави на пет троянски училища, е коренно противоположно – против възстановяването на присъствените занятия в гимназиалния етап. Както стана ясно, троянското становище не е било зачетено. Но пък със свое последващо решение от 11 ноември Временният оперативен щаб (ВОЩ) в Троян, след направено допитване до училищните директори и предвид последните данни от епидемиологичната обстановка в общината, обяви начало на присъствените занятия на гимназистите в община Троян от 16 ноември, понеделник.

Т21

Начало

Още по темата за коронавируса:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |