Отварят музеи, галерии, библиотеки, кина

* Със заповедта на здравния министър от 11 май се разрешават и сценичните прояви на открито – концерти и други
Коронавирусът Актуално
Уникалният за страната троянски Музей на занаятите вече посреща посетители
С ПОРЕДНА заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес, 11 май (РД-01-256/11.05.2020), се облекчават антикоронавирусните мерки в сферата на културата и развлеченията, въведени с обявеното на 13 март извънредно положение и редицата последвали забранителни министерски заповеди. Нова норма влиза в сила веднага.

ВЕЧЕ е разрешена работата с посетители на музеи на закрито, галерии и библиотеки (до този момент посетители можеха да посрещат единствено музейните експозиции на открито). Другата сериозна либерализация е за сценичните прояви – позволява се провеждането на концерти и други сценични прояви „на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет“. Трета важна промяна – отварят се кината, като допустимата заетост на местата в киносалоните не трябва да надхвърля 30% от максималния им капацитет.

За концертите на открито вече няма пречки
ПОСЕЩЕНИЯТА на музеи, галерии, библиотеки, кина, концерти и други сценични събития трябва да се осъществяват „при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки“, се подчертава в заповедта.

Т21  

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |