Отвориха и кебапчийниците

* Дейността им е разрешена със заповед на кмета от 8 май, отменяща забранителната заповед от 16 март; препоръката за ограничаване на контакта със стоките остава валидна
Коронавирусът Актуално
СЪС ЗАПОВЕД от 8 май (№574/08.05.2020) кметът на община Троян Донка Михайлова отмени точка 3 от предишна своя заповед от 16 март (№395/16.03.2020), издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб (НОЩ) и съответната заповед на здравния министър (РД-01-124/13.03.2020). Казано по-разбираемо – отменя се забраната за „продажбата от баничарници, мекичарници, дюнерджийници, кебапчийници и други подобни (на стоки), които не са фабрично пакетирани“.

ИЛИ с други думи – към баничарниците/мекичарниците, които бяха отворени за работа от 24 април (заповед №537/23.04.2020, виж „Отвориха баничарниците, не важи за кебапчийниците“), се присъединяват и кебапчийници/дюнерджийници и други подобни. До този момент въпросните заведения за хранене можеха да работят единствено на режим „доставка по домовете“, което на практика доведе до затварянето им. В новата заповед от 8 май не е изрично посочено, че кебапчийници/дюнерджийници и другите подобни трябва да работят с клиенти само „на гише“, както бе за баничарниците.

НЕИЗМЕННА обаче остава препоръката към управителите на фирми, извършващи продажба на хранителни стоки на територията на община Троян, да ограничат контакта на стоките с потребителите. Настоящата заповед влиза в сила веднага, а контролът по изпълнението й е възложен на зам.-кмета Ангел Ангелов.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

NIK каза...

Кебапчета от подправки, кожа , жили, черва, и други гадости , но не от месо. После гастрит язви да не споменавам и по лоши болести! Не благодаря! Тези кебапчета са по опасни от COVID19

troyan21 каза...

Кебапчето е важно нещо, не го зачерквайте с лека ръка. Питка с кебапче е български културен знак, емблема, национално богатство. Да живее кебапчето! А кебапче с биричка – това не е храна, това е поезия! :)

NIK каза...

Това е така не го отричам , но да е истинско!

NIK каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

..... Да вероятно, някога когато е било направено по БДС стандарт, от качествено бг. свинско (плешка, врат и бут), малко сол, подправки, оцет,.... И печено на дървени въглища, загърнато в топла ръчно месена питка, гарнирано с лук и дъхава шарена сол.... Грабнато от нечии груби и работливи ръце,.... Отръпнато от мълчалива уста която после отпива истинска българска бира със седмична годност..! А не както днес направено от синтетичен колаген, вносна мърша с неясен произход, за гърнато в четвърт заводски хляб направен от фуражна пшеница с набухватели, гарнирано с кетчуп, дъвкано от просташка уста сипеща цинизми и клюки, нервно отпиваща от пластмасово шише, течност наречена lager/beer с гаранционен срок малко повече от този на лека кола,.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |