Отварят градинките и парковете за деца, кучета и придружителите им

* Организацията и контролът са възложени на кмета и полицията
 * Остава забраната за спортните и детските площадки,
 включително стадион „Чавдар“
Коронавирусът Актуално
Сред разрешените от 27 април е и парк „Къпинчо“ над Троян
ОТ ОБЩИНА ТРОЯН посочиха зелените площи (паркове и градинки) в Троян, които от понеделник, 27 април, ще са отворени за посещения съгласно заповед на здравния министър Кирил Ананиев от днес, 26 април (РД-01-239/26.04.2020). Въпросната заповед коригира предишна министерска заповед от 20 март (РД-01-143/20.03.2020), допълвана и изменяна няколко пъти досега, с която изцяло бе забранен достъпът до спортни и детски площадки и градски паркове и градинки.

СПОРЕД новата заповед посещенията на градските паркове и градинки  (забраната за спортните и детските площадки остава в сила) ще стават при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – носене на предпазни маски, спазване на дистанция от 2,5 м, влизане и излизане само през обозначените пунктове, забрана за употреба на алкохол, забрана за сядане на пейки и по тревата, забрана за докосването на каквито и да е повърхности, спазване на всички останали противоепидемични мерки. Но с едно важно условие – разрешени са само за деца до 12 години с до двама придружители (родители или членове на семейството) и собственици на кучета, но „не повече от един“; ограничен е и времевият диапазон за посещенията – от 9:30 ч. до 18:30 ч. (за малките деца с придружителите) и до 9:30 ч. и след 18:30 ч. (за кучетата с придружителите).

ОРГАНИЗАЦИЯТА по прилагането на новия режим за посещения на градските паркове и градинки се възлага на кметовете на общините, респ. кмета на община Троян. Като кметовете заедно с полицейските структури по места трябва да осигурят и контрола по изпълнението на разпоредените мерки (но е лесно е да се досетим, че осигуряването на новия режим на достъп ще е трудна работа, да не кажем мисия невъзможна, а причините са комплексни и няма да е справедливо да виним единствено нарушителите и контролиращите; пример – според заповедта дете над 12 години без по-малко братче/сестриче или куче няма как да влезе в парковете и градинките, без да стане нарушител – бел. ред.).

Стадион „Чавдар“ остава затворен
ЕТО И СПИСЪКЪТ на позволените за посещения/разходки общо 12 места в Троян, предоставен ни от общинската администрация: зелените площи при Вила „Вана“; детската площадка до бившето лятно кино (без ползване на съоръженията); зелените площи срещу бензиностанция „Петрол“; зелените площи до надлеза на гарата; парк „Къпинчо“; зелените площи до НУПИ „Проф. Венко Колев“; зелените площи в кв. „Черногор“; зелените площи кв. „Буковец“; зелените площи до блок „Олимп“; градинката срещу бившата банка „Славяни“; градинката при военния блок до офиса на „ВиК Стенето“ ЕООД; зелените площи пред блока на ИПЖЗ. Забраната, както се разбра, остава за всички детски и спортни площадки в града, включително стадион „Чавдар“.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

NIK каза...

Цитат: < парковете за деца, кучета и придружителите им > Как може да слагате деца и кучета под един знаменател. А и нали е забранено разхождането на кучета в паркове и детски площадки.

Unknown каза...

Между парк и Къпинчо май няма нищо общо, вижте само снимката с подхода към него, тотална разруха и забвение, а има огромен потенциал.

Unknown каза...

За кучета може , а за кучки ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |