Проект на читалището в Орешак получи 9900 лв.

* Средствата са от дарителския фонд „Обединени срещу Covid 19” на Фондация „Америка за България“; ще бъдат закупени хранителни пакети за 250 души от най-уязвимите групи на територията на общината

 Коронавирусът Актуално

ПАРТНЬОРСКИЯТ проект на Народно читалище „Развитие - 1898 г.“ (с. Орешак) и Община Троян на стойност 9900 лв. получи финансиране от дарителския фонд „Обединени срещу Covid 19”, организиран от Фондация „Америка за България“ в сътрудничество с Посолството на САЩ у нас, Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум.

СЪС СРЕДСТВАТА ще бъдат закупени хранителни пакети за 250 души от най-уязвимите групи на територията на цялата община, поставени в допълнително затруднено положение заради епидемията и извънредното положение в страната. Реализацията на проекта ще се осъществи в периода от 4-ти до 31 май (допълнителна информация за начина на кандидатстване за получаване на хранителните пакети ще бъде качена в сайта на Община Троян: www.troyan.bg).

НЧ „РАЗВИТИЕ - 1898 Г.“ и Община Троян се включиха със своя проект в първия кръг за кандидатстване към Фонд „Обединени срещу Covid 19” и, както стана ясно, получиха одобрение. Според регламента на фонда право да кандидатстват имат неправителствени организации, социални предприятия, микро и малки фирми (предоставящи безвъзмездна подкрепа на уязвими общности), читалища, лечебни заведения и общини. Насърчават се проекти, насочени към подкрепа на най-уязвимите хора – самотни възрастни или в домове за възрастни, деца и младежи в риск, самотни родители, жертви на домашно насилие, бездомни, хора с хронични заболявания или със специални нужди, лекари и медици на първа линия и др. Към момента наличните средства в „Обединени срещу Covid 19” достигат 945 хил. лв. благодарение на даренията на щедри компании, фондации и индивидуални дарители.

Т21, по информация от Община Троян

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Поздравявам читалището и общината за одобрения им проект и използвам повода да им напомня, че мах. Радоевското, (въпреки липсващия до нея път), все още не е заличена от картата на Троянска община и с. Орешак. Напук на "грижите", полагани за тях по принцип, и особено сега, откакто е в сила извънредното положение, там все още има живи шестима бедни, самотни и болни хора, (в рискова възраст и с достатъчно заболявания), за които никой не се сети през отминалите празници, делници и дарителски кампании. Дано и този път не ги пропуснете - да, някак си, те оцеляват и без нас, но една проява на човещина и подкрепа няма да им е излишна, а и ще ги зарадва истински. Надявам се на включването им в проекта, насочен точно към най-уязвимите групи от населението в общината, каквато те безспорно са. А ако не ви се катерят стръмните пътеки (единствения достъп на тези стари хора, със средна възраст над 70 години, до живота), използвайте транспортните услуги на мотоциклетистите от Троян и Орешака, които денонощно бръмчат в забравата, настанила се между старите, уморени къщички и в душите на самотните обитатели на Хасъмското.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |