Дискотеките и нощните заведения – да осигурят по 2 кв. м площ на човек

* С новата си заповед от 22 октомври здравният министър Ангелов определя режима за работа на увеселителните заведения и провеждането на груповите празненства на открито и закрито
 * Допълнително затягане на мерките за Ловеч и Троян със заповед на директора на областното РЗИ д-р Винева

Коронавирусът 

НА 22 ОКТОМВРИ здравният министър проф. д-р Константин Ангелов издаде поредната си заповед (РД-01-11/22.10.2020) за коригиране/затягане на противоепидемичните мерки. Като в тази заповед, за разлика от предходната, излязла ден по-рано (РД-01-609/21.10.2020), се обръща специално внимание на дискотеките и на нощните заведения (пиано барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечение) – те ще трябва да работят „при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м от нетната търговска площ на обекта“ и при спазване на останалите противоепидемични мерки (т. 10).

министър Константин Ангелов

РАЗПОРЕДЕНО е още груповите празненства на открито и закрито (в това число сватби, кръщенета и други) да се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м между празнуващите и на останалите противоепидемични мерки (т. 11). Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за всички възрастови групи на закрито се провеждат без публика; при спортните състезания на закрито се допуска публика при спазване на физическа дистанция между зрителите от 1,5 м и заетост на местата не повече от 50% (т. 7).

КУЛТУРНИ
и развлекателни мероприятия (театрални, кино, сценични прояви, концерти, занятия  от  танцовото,  творческото  и  музикално  изкуство) могат  да  се  организират и провеждат на открито и закрито при заетост на местата до 50 % от общия капацитет на залите (включително читалища, културни домове, частни обекти, военни клубове и други) и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и на останалите противоепидемични мерки (т. 6).

д-р Анета Винева, РЗИ - Ловеч
ДНЕС, 23 октомври, директорката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч д-р Анета Винева издаде допълнителна заповед за общините Ловеч и Троян (РД-01-179/23.10.2020). Посоченото основание за тази местна заповед е „достигнатата 14-дневна заболеваемост от Covid 19 в област Ловеч за периода 8-21 октомври от 99,5 на 1000, като регистрираните случаи са предимно в общините Ловеч и Троян“. За всички обекти с обществено предназначение, търговски и други, включително дискотеките и нощните заведения (пиано барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и на открито) се разпореждат по-строги мерки от националните – не повече от един човек на площ от 2,5 кв. м. Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове, а организираните събирания на закрито трябва да са с до 30 лица (за празненства) и до 50 лица (за семинари, конференции и др.). Задължително е носенето на маски от посетители и публика при провеждане на културни, спортни и други мероприятия на закрито. Заповедта на д-р Винева влиза в сила на 24 октомври и срокът й на действие е до 8 ноември.

Т21


Още по темата за коронавируса:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |