Две ленти бяха срязани в Троян в Деня на българската община

* В Детската ясла: „Признавам си, че след 9 години като кмет, никога не съм била част от едно толкова емоционално откриване“ * На ул. „Захари Зограф“: „Когато краят е добър, всичко е чудесно“  
Промоции  Отзвуци
Кметът Михайлова и директорката Красимира Петрова режат лентата на обновената Детска ясла
НА 12 ОКТОМВРИ – Деня на българската община, в Троян се случиха две промоции – откриване на обновената Детска ясла и на цялостно реконструираната ул. „Захари Зограф“.

ДЕТСКАТА ЯСЛА. „Признавам си, че след 9 години като кмет, никога не съм била част от едно толкова емоционално откриване и тъй като днес е Денят на българската община, не можем да си пожелаем по-хубав подарък от усмивките и сълзите на най-малките троянци, съпроводени с тяхната сценична треска. Радваме се, че откриваме днес реновираната детска ясла, един обект, който завършва цикъла училища и детски градини, които са изцяло обновени в нашия град“, заяви при откриването на Детската ясла кметът Донка Михайлова. Като пожела в сградата да има много детски усмивки, много здраве за децата и те да растат умни и палави, а на персонала – да се чувства удовлетворен; и заедно с директорката на яслата Красимира Петрова преряза лентата на обновеното детско заведение.

ПРИПОМНЯМЕ. Извършено бе цялостно вътрешно обновяване на сградата с обща разгърната застроена площ от 1449 кв. м – подмяна на ВиК мрежата, отоплителната, вентилационната и климатичната система (ОВК), електроинсталациите, подовите настилки, облицовките, стенните покрития и вътрешните дограми, ремонт на сервизните помещения. Финансирането – общо 330 хил. лв., бе осигурено солидарно от Община Троян (63,5%) и националната програма „Красива България“ (36,5%). Изпълнител на строително-ремонтните дейности бе реномираната ловешка фирма „Елит МХ“ ЕООД с управител Христофор Христов, която завърши обекта с месец предсрочно и с отлично качество.

***

Да й върви като по вода на ул. „Захари Зограф“
УЛ. „ЗАХАРИ ЗОГРАФ“. Преди да пререже лентата на добилата съвсем друг вид и функционалност ул. „Захари Зограф“, кметът Михайлова заяви: „Най-хубавото в нашата работа са такива мигове, в които виждаме финала на едно усилие, често с проблеми, но когато краят е добър, всичко е чудесно. „Захари Зограф“ беше една от проблемните улици в нашия град и затова удоволствието, че тя вече изглежда по един съвсем различен начин, е още по-голямо“.

ПРИПОМНЯМЕ. Реконструкцията на троянските улици „Захари Зограф“ и „Стефан Караджа“ се финансира с европейски средства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 след одобрен проект на Община Троян („Реконструкция на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Захари Зограф“, находящи се в град Троян, заедно със съоръженията и принадлежностите към тях“), общата проектна стойност е малко над 1 млн. лв. За двете улици бяха извършени две процедури и избрани различни изпълнители. Строителните дейности по ул. „Захари Зограф“ са на стойност 472 хил. лв. лв., като бяха изградени: улично платно с площ 3708 кв. м, тротоари с площ 1703 кв. м, бордюри 1151 м. Изпълнител бе „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД (София) и по-конкретно клонът на фирмата в Горна Оряховица с управител инж. Любомир Пантелеев. Работата по ул. „Стефан Караджа“ продължава и се очаква да приключи през пролетта на 2021 г., изпълнител е „Парсек груп“ ООД (София), стойността на строителните дейности – 528 хил. лв.

Т21, по информация на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |