Започна ремонтът на Детската ясла

* На 1 юни бе дадена строителна линия, изпълнител е ловешката фирма „Елит МХ“ с управител Христофор Христов, срокът – 4 месеца; средствата – 264 хил. лв. с ДДС, се осигуряват от Община Троян и „Красива България“

Донка Михайлова и Христофор Христов подписват договора
Строителство

НА 27 МАЙ кметът Донка Михайлова и Христофор Христов, управител на ловешката строителна фирма “Елит МХ“ ЕООД, която спечели процедурата за изпълнител по Закона за обществените поръчки, подписаха договор за основен вътрешен ремонт на Детската ясла в Троян. На 1 юни бе дадена строителната линия и открита строителната площадка на обекта. Ремонтните дейности са за 264 хил. лв. с ДДС, а цялостният проект е на стойност 330 хил. лв., осигурени от Община Троян (63,5%) и съфинансиране по националната програма „Красива България“ (36,5%).

СГРАДАТА, която е с разгъната застроена площ 1449 кв. м, е санирана, с ремонтиран покрив и сменена външна дограма, но се нуждае от вътрешен ремонт, какъвто не й е правен 40 години. Това предстои да се извърши сега – подмяна на ВиК мрежата, отоплителната, вентилационната и климатичната система (ОВК), електроинсталациите, подовите настилки, облицовките, стенните покрития и вътрешните дограми; предвиден е ремонт и на сервизните помещения.

Детската ясла в Троян
СРОКЪТ за изпълнение е четири месеца, като г-н Христов е представил график на предстоящите дейности. „Пожелах на изпълнителя да демонстрира същата добра организация и качество, които е показвал в други важни за нашата общината обекти“, сподели г-жа Михайлова. Ще припомним, че дело на „Елит МХ“ са цялостният ремонт на ДГ „Синчец“ (също съфинансиран по „Красива България“), ремонтът на Детската млечна кухня, реконструкцията на общинския Информационно-културен център, спешният ремонт на покрива в основната сграда на Музея на занаятите, санирането на жилищна кооперация на ул. „Стара планина“ (финансирано с европейски средства по програмата за повишаване на енергийната ефективност) и др.; и на всички тези обекти ловешкият строител е демонстрирал отговорност и високо ниво.

ПО ВРЕМЕ на четиримесечния ремонт малчуганите от Детската ясла ще са настанени в отделен корпус в ДГ „Мир“. Базата предварително е била подготвена за яслените нужди и на 18 май е била инспектирана лично от кмета.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |