„Захари Зограф“ е готова, „Стефан Караджа“ – дано с асфалт до зимата

* На 13 октомври режат лентата на едната улица, по другата до момента са изпълнени около 50% от ремонтните дейности

Строителство

Ул. „Захари Зограф“ вече е готова, на 13 октомври режат лентата

ДВЕТЕ троянски улици, по които текат мащабни ремонтни дейности, финансирани с европейски средства чрез спечелен от Община Троян по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 – ул. „Захари Зограф“ и ул. „Стефан Караджа“, са на различен етап на изпълнение, коментира кметът Донка Михайлова.

УЛ. „ЗАХАРИ ЗОГРАФ“. Тя е пред завършване, в момента се довършва маркировката и поставянето на пътните знаци и на 13 октомври, в навечерието на троянския празник Петковден, ще е официалното прерязване на лентата. Изпълнител е фирма „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД (София), а строителните дейности са на стойност 472 хил. лв. с ДДС. 

Ул. „Стефан Караджа“ – наполовина, очаква се асфалт до зимата

УЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“. Тук ходът на ремонта изостава и, по думите на г-жа Михайлова, в момента са изпълнени около 50% от дейностите. Оптимистичната прогноза е до същинското начало на зимата да бъде положено асфалтовото покритие, но без горния износващ слой, който вероятно ще бъде нанесен през пролетта догодина.

А ПРИЧИНИТЕ за забавянето са две. Първата – единственият кандидат при началната процедура за избор на – изпълнител на ремонтните дейности по ул. „Стефан Караджа“ се оказал с нередовни документи, наложило се провеждане на втора процедура и по-късното започване на работата. Втората – проблем с качеството на работата и предявени от Община Троян „много сериозни изисквания към строителя“, довело до пренареждане на бордюрите и други корекции в един голям участък от работното трасе. Изпълнител тук е „Парсек груп“ ООД (София), като строителните дейности са на стойност 528 хил. лв. с ДДС.

Т21

3 коментара:

tz tz каза...

ЗахариЙ ,да го знаете за другия път

Kaloqn каза...

Ffghhg

КОРЕКТЕН каза...

Уникално тъп проект.Много калпава работа.Демонстрация на управленческа немощ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |