„Захари Зограф“ е готова, „Стефан Караджа“ – дано с асфалт до зимата

* На 13 октомври режат лентата на едната улица, по другата до момента са изпълнени около 50% от ремонтните дейности

Строителство

Ул. „Захари Зограф“ вече е готова, на 13 октомври режат лентата

ДВЕТЕ троянски улици, по които текат мащабни ремонтни дейности, финансирани с европейски средства чрез спечелен от Община Троян по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 – ул. „Захари Зограф“ и ул. „Стефан Караджа“, са на различен етап на изпълнение, коментира кметът Донка Михайлова.

УЛ. „ЗАХАРИ ЗОГРАФ“. Тя е пред завършване, в момента се довършва маркировката и поставянето на пътните знаци и на 13 октомври, в навечерието на троянския празник Петковден, ще е официалното прерязване на лентата. Изпълнител е фирма „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД (София), а строителните дейности са на стойност 472 хил. лв. с ДДС. 

Ул. „Стефан Караджа“ – наполовина, очаква се асфалт до зимата

УЛ. „СТЕФАН КАРАДЖА“. Тук ходът на ремонта изостава и, по думите на г-жа Михайлова, в момента са изпълнени около 50% от дейностите. Оптимистичната прогноза е до същинското начало на зимата да бъде положено асфалтовото покритие, но без горния износващ слой, който вероятно ще бъде нанесен през пролетта догодина.

А ПРИЧИНИТЕ за забавянето са две. Първата – единственият кандидат при началната процедура за избор на – изпълнител на ремонтните дейности по ул. „Стефан Караджа“ се оказал с нередовни документи, наложило се провеждане на втора процедура и по-късното започване на работата. Втората – проблем с качеството на работата и предявени от Община Троян „много сериозни изисквания към строителя“, довело до пренареждане на бордюрите и други корекции в един голям участък от работното трасе. Изпълнител тук е „Парсек груп“ ООД (София), като строителните дейности са на стойност 528 хил. лв. с ДДС.

Т21

3 коментара:

tz tz каза...

ЗахариЙ ,да го знаете за другия път

Kaloqn каза...

Ffghhg

КОРЕКТЕН каза...

Уникално тъп проект.Много калпава работа.Демонстрация на управленческа немощ.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |