Спечелихме проекта, после промениха условията за финансиране

* „Ако все пак съдът не уважи нашето искане, администрацията ще предвиди залагане на средства в бюджета за следващата 2019 г. И ще продължим да информираме за развитието на темата“

Право на отговор

След излизането в миналия брой на Т21 (печатното издание) на материала „Дойранци“ си искат улицата“ получихме подробен отговор от Община Троян, хвърлящ светлина върху казуса със забавения ремонт на ул. „Дойран“ (всъщност по документи името на улицата е ул. „Дойранска епопея“, казваме го за сведение и на самите „дойранци“; а наш читател ни напомни, че преди години друга троянска улица, покрай Дъскотина, се е казвала „Дойран“ и името й е било тематично свързано с това на съседната ул. „Криволак“, но при соцпреименуванията е отпаднало – бел. ред.). Какво е свършено досега и защо с министерска заповед бе отказано финансиране на одобреното проектно предложение по Програмата за развитие на селските райони за реконструкция на три троянски улици – „Дойранска епопея“, „Стефан Караджа“ и „Любен Каравелов“, четете по-долу. 
Т21
***

ВЪВ ВРЪЗКА с материал „Дойранци“ си искат улицата“ в бр. 24 на в-к „Троян 21“ от 20 юни 2018 г. ви информираме следното. След поет ангажимент от кмета на общината пред граждани започнаха действия по изграждането на улицата. Община Троян изгради канализационната система, а общинското ВиК дружество подмени водопровода. Действия, които трябваше да предшестват асфалтирането. В края на м. септември 2016 г., както беше съобщено, Община Троян подаде проектно предложение по Програма за развитие на селските райони за реконструкция на три улици в Троян – ул. „Дойранска епопея“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Любен Каравелов“. Улици, които са с лоша инфраструктура и не са ремонтирани с десетилетия.

Гледка към ул. "Дойранска епопея" ("Дойран") днес, Троян, м. юни 2018 г.
ОЦЕНИТЕЛНИЯТ процес продължи изключително дълго, като проектното предложение на Община Троян получи достатъчен брой точки за получаване на финансиране (63 точки). След класирането, през м. юли 2017 г., бяхме уведомени да подготвим необходимите документи за издаване на заповед за одобрение на проектното предложение. Впоследствие, през м. февруари 2018 г., бяха променени условията за финансиране, като министърът на земеделието и храните със заповед определи, че финансиране ще получат проектите с най-малко 64 точки. Това остави нашия проект без финансиране.

ОБЩИНА ТРОЯН оспори тези промени по съдебен ред. Освен заповедта на министъра по съдебен ред бе оспорена и заповедта на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), издадена на основание цитираната министерска заповед, с която ни беше отказано финансиране на проекта. Сега очакваме развитие по оспорените документи.

НО ТАЗИ СИТУАЦИЯ поражда необходимостта от търсене на нови източници за финансиране, тъй като, заради очакваното финансиране от ДФЗ, не бяха заложени средства за трите обекта (ул. „Дойранска епопея“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Любен Каравелов“) в общинския бюджет, гласуван в началото на настоящата 2018 г. Ако все пак съдът не уважи нашето искане, администрацията ще предвиди залагане на средства в бюджета за следващата 2019 г. И ще продължим да информираме за развитието на темата.

Община Троян

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |