Министър Радев в Ловеч: „Така ще работим и занапред“

* „Благодаря на всички, които участваха в операцията – служители на полицията, жандармерията, специализирания отряд за борба с тероризма“, каза още МВР шефът
Отличници
Момент от ловешкия брифинг, в средата министър Валентин Радев, 23 юни 2018 г.
САМ министърът на вътрешните работи Валентин Радев, че с него и главният секретар (професионалният шеф) на МВР главен комисар Младен Маринов пристигнаха в Ловеч след залавянето край гр. Летница в събота (23 юни) на избягалия от Ловешкия затвор два дни по-рано рецидивист Борис Иванов, който направи и опит да вземе за заложник възрастна жена.

„САМО за два дни, около 52 часа, ни бяха необходими за издирването. Благодаря на всички, които участваха в операцията – служители на полицията, жандармерията, специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Бяхме критикувани, че използвахме много сили, но те бяха необходими. Нека има критики, но по-внимателни, за да могат професионалистите да работят спокойно“, заяви министър Радев да дадения брифинг в Ловеч. „Целта на брифинга е да информираме хората, че един рецидивист е заловен и да бъдат спокойни. Така действа системата, така ще работим и занапред спрямо всички, които нарушават правилата“, обобщи министърът. Гл. комисар Маринов пък очерта подробно как е преминала мащабната акция по задържането и дори спомена, че е предотвратена евентуална заложническа криза. „Колегите си свършиха работата професионално“, категоричен бе главсекът.

В БРИФИНГА участие взеха също шефът на спецотряда Георги Гайков и окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Обвинителят похвали работата на полицията и обясни, че срещу беглеца веднага е образувано досъдебно производство, вероятно ще има и второ за опита за отвличане.

Т21

Бележка на редактора

Лейтенант Хорейшо Кейн
Ще ме прощавате, ама малко вповечко ми дойде неспирната шумотевица/пиарът около тази страховита полицейска акция с участието на борци срещу тероризма, жандармеристи, кучета и т. н., и т. н. И последвалата спешна ловешка визита на целокупното МВР ръководство начело с министъра; плюс брифинга, в който главсекът дори каза нещо за „предотвратяване на евентуална заложническа криза“. Сякаш почва война, пък то иде реч за един обикновен затворник, дето му писнало от бачкане на обекта и си взел градска без да пита. Разбирам, че със сигурност го има синдромът „страх лозе пази“ – след като наскоро друг софийски беглец се „дегизира“ с брада и го откриха, чак след като негов авер го гръмна; та (и) затова мерките са понатегнати несъразмерно. Сигурно пръст в цялата работа има и подготвяният от червените вот на недоверие срещу властта с мотива (не)сигурност; не че тия ще я свършат някаква. Ама чак пък толкова.

И сега да ви кажа защо ми дойде вповечко. Просто е – защото редовно гледам „От местопрестъплението“, щатския крими сериал. Например, там един рижав лейтенант Хорейшо Кейн, шеф на криминологията в Маями, всеки път лови по няколко бандити от класа, бегълци от затвора също, и рецидивисти, и мафиоти, всякакви. Вярно, че нещата са като на кино, ама едва ли са чак дотам измислени. И, мисля си, ако мерим с нашенските мерки, в Маями по цял ден трябва да има министерски брифинги, че и самият Доналд Тръмп да цъфне. Та затова, но може и да не съм прав.

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |