Отзвук от годишнината във Велчево

* „Въпреки опитите на някои „доброжелатели“ тържеството да бъде опорочено – счупиха стъклото на колата ми и подпалиха сградата на кметството – празникът се получи“
Отворено писмо
Владо Станев
В кратко отворено писмо, изпратено до Т21, кметът на с. Велчево Владо Станев говори без заобикалки за опит да се саботира провелия се миналата събота (16 юни) традиционен сбор на селото; факт, който би трябвало да заинтересува полицията и прокуратурата. От друга страна кметът изказва благодарност на помагачите да се преодолеят щетите и празникът, отбелязващ и 135-годишнината на Велчево, да стане наистина запомнящ се.

ЗДРАВЕЙТЕ! Пиша ви по повод проведения преди броени дни празник по случай 135-та годишнина на с. Велчево. Желанието да направим такъв празник бе провокирано най-напред от годишнината, която навършваше селото ни и после от факта, че в малките населени места не се случват често подобни събития. Организирането бе подкрепено от Община Априлци, Ловно-рибарската дружинка на селото и от наши приятели, които ни съдействаха, за да стане празникът пищен и запомнящ се.

Момент от историческата възстановка на залавянето на Велчо войвода, Велчево, 16 юни 2018 г.
ВЪПРЕКИ опитите на някои „доброжелатели“ тържеството да бъде опорочено – счупиха стъклото на колата ми и подпалиха сградата на кметството – празникът се получи в невиждани за селото ни размери. Тук е мястото да изкажа своите най-искрени благодарности към членовете на Ловно-рибарската дружинка, които в деня на празника дадоха всичко от себе си, за да отстраним щетите от пожара и да не се отрази тази неприятна случка на доброто настроение на жителите и гостите на Велчево. За много години!

С уважение: 
Владимир Станев, кмет на с. Велчево

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |