Велчовските авджии – пак №1

* 126 са отстреляните глигани през изтеклия ловен сезон; дружинката преизбра председателя си Цветан Петров

Цветан Петров
Отличници

ЛОВНАТА дружинка от с. Велчево (в състава на Ловно-рибарско дружество – Троян), първенец в отстрела на диви свине в страната през последните няколко години, отново е №1, стана ясно на провелото се в събота, 25 март, отчетно-изборно събрание на дружинката. 126 са гътнатите шопари в актива на велчовци през настоящия ловен сезон (2016/17 г.), което ги изстрелва на върха – в троянското дружество (обединяващо 27 ловни дружинки от съседните общини Троян и Априлци), Ловешка област и по предварителни данни в цялата страна.

„НЯМА случайни работи на този свят, здраво се грижим за дивеча и резултатите идват“, коментира за Т21 един от старейшините на дружинката Мичо Генков. Любопитното е, че в състава на велчовските стрелци е най-възрастният действащ авджия в България – 95-годишният бай Тодор Чакъров. А че случайни работи няма се доказва и от данните в доклада за отчетния 4-годишен период – близо 200 тона царевица и над 6 тона сол, разпръснати по хранилките, 20 декара дивечови ниви, 9 автоматични хранилки, повечето с видеонаблюдение, 30 вишки; и разбира се - плюс много доброволен труд, ентусиазъм и любов.

НА СЪБРАНИЕТО в събота за втори пореден 4-годишен мандат бе преизбран председателят на 46-членната дружинка – троянският бизнесмен Цветан Петров (ф. „Ослар“), който е родом от с. Велчево. И който има сериозни лични заслуги за успехите.

Т21
 Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Те и по бракониерство са #1

Анонимен каза...

Абе, много ми е чудно този на 95 до колко е "действащ"?
Това, че се води в дружинката не го прави действащ.
Дали изобщо излиза и от двора на къщата си.

Анонимен каза...

Тоя 95 годишния стреля само в памперса от легнало положение.

Анонимен каза...

Да, но заема една бройка в дружинката.
А някое 20-годишно лапе се чуди в коя дружинка да се запише, понеже има голям мерак и му се ходи на лов.

Борис Йовчев каза...

Бил съм "гост-ловец" на тази дружинка. Много грижа за ловния район, желязна организация на ловния излет, невероятни хора - задружни, отговорни и веселяци. Шапка им свалям .....и пожелавам наслука!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |