Троян посрещна своя европейски шампион

* За Владимир Илиев – кметски поздрав и грамадна рожденическа торта * Шампионът: „Наистина е нещо специално, да те посрещнат в родния град. На много места съм бил, но никъде не е както тук“
Биатлон
Кметски поздрав и рожденическа торта за Владимир Илиев, вдясно е Цветан Цочев-Куршума, Троян, 22 март 2017 г.
ТРОЯН посрещна с подобаваща тържественост (22 март) своя голям шампион Владимир Илиев – лидера в българския мъжки биатлон, който в края на м. януари донесе европейска титла за Троян и България в спринта от Европейското първенство в Душники Здруй (Полша). Историческа първа титла за страната ни в мъжкия биатлон! Посрещнахме го и с огромна торта, подарък от Община Троян за 30-тия му рожден ден, отбелязан преди по-малко от седмица (17 март). Сред дошлите на срещата в Информационно-културния център бяха треньорът на Владо в неговия троянски клуб КБС „Аякс“ – Цветан Цочев-Куршума, председателят на клуба инж. Минко Топалски, голяма група състезатели и треньори от другия по-нов троянски клуб по биатлон – КБ „Амбарица“, начело с клубния шеф Георги Радковски, съотборници, приятели, фенове.

Шампион!, Полша, 27 януари 2017 г.
ШАМПИОНЪТ бе приветстван от кмета на Троян Донка Михайлова, а в емоционалното кметско слово се чу следното: „Радвам се, че в първия ден на пролетта можем да кажем на Владо „Добре дошъл в Троян!“. Да му кажем колко много се гордее всеки троянец с това, което той постигна. Да кажем ЧРД на един 30-годишен мъж, който отбеляза юбилея си с най-добрия подарък – европейската титла. Нека му пожелаем много нови успехи и да го радва това, което постига. Тази среща е повод да спомена и още нещо – колко сме горди ние, троянците, че нашият малък 20-хиляден град за месец има европейски шампион (Владо Илиев, биатлон) и световен шампион (Станимир Беломъжев, ски ориентиране). Не знам дали има друг град от мащабите на Троян, който за един сезон да има такива спортни успехи“.

Шампионски ангажименти
„НАИСТИНА е нещо специално, да те посрещнат в родния град. На много места съм бил, но никъде не е както тук“, бе шампионският отговор. След това Владо сподели нещичко за Европейското първенство, донесло му чаканата от години титла: „Можем да побеждаваме и големите нации, въпреки че на такива състезания те имат предимство като численост и всичко останало. Радвам се, че в този ден успях да покажа какво мога и да постигна победата, която доста време ми убягваше“. Шампионът отговори на много въпроси, а накрая изпълни неизбежните шампионски ангажименти – снимки с фенове и раздаване на автографи, като, разбираемо, най-многобройни и напористи бяха малчуганите от двата клуба по биатлон.

Т21

 Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Кметицата жена, пиарката жена, немахте ли 5 лева да купите 1 поднос за тая торта, поне за снимките. Човекът си дошъл шампион и надига някакъв кашон. Ако иска да си я вземе, сложете я пак в кашона.

Анонимен каза...

НЕ бъди дребнав.
Заради такива пороци сме на това дередже.
Поздрави шампиона и напиши нещо позитивно.
Аз не го правя тук, понеже присъствах и съм го поздравил лично.

Анонимен каза...

Евала на момчето , че слави града и държавата ни по по света.
Браво Владко за труда ти , за упоритостта , за волята ,които си положил да достигнеш този европейски връх.Гордеем се с теб
.............А каква е тази награда - голям кашон с малка торта в него? Неразбираемо , обидно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |