Йоана Гетова – третият носител на наградата „Пенчо Балев“

* Отличието е учредено от анонимен дарител и се дава на
 най-изявения в областта на математиката ученик от завършващия випуск на СУ „Васил Левски“

Йоана Гетова
Отличници

ЗРЕЛОСТНИЧКАТА от СУ „Васил Левски“ Йоана Гетова е поредният лауреат на наградата „Пенчо Балев“ (специална грамота и парична премия от 500 лв.). Наградата е учредена от анонимен дарител, възпитаник на училището и на именития преподавател по математика Пенчо Балев, и се дава (с посредничеството на Т21) на най-изявения в областта на математиката ученик от завършващия випуск. Йоана получи отличието си на церемонията по раздаване на дипломите (21 юни) и по традиция й го връчи синът на Пенчо Балев – Мариян Балев, също математик и преподавател в СУ „Васил Левски“.

„УЧРЕДЯВАМ тази награда в памет на дългогодишния преподавател по математика в Троянската гимназия Пенчо Балев – еталон на преподавателско майсторство и стил, дисциплина, отдаденост на любимия предмет и на каузата да го преподава. Учител, с когото би се гордяло всяко българско училище и всеки български град… Нека носителят на тази награда да продължи и умножи добрите традиции на българската математика, за които г-н Балев има огромен принос“, е записано в дарителската грамота. Отличието се дава за трета поредна година, предишните му носители бяха Десислава Хаджийска (2016 г.) и Райя Маринова (2017 г.).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |