Отличниците сред отличниците

* Двете големи троянски училища – СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“, изпратиха с овации своите зрелостници * Божидара Симеонова и Иван Лучев – първенци на випуска * Райя Маринова с наградата „Пенчо Балев“
Випуск 2017
Първенците на Випуск 2017 – Божидара Симеонова и Иван Лучев
МНОЖЕСТВО ОТЛИЧИЯ получиха героите на тазгодишния Випуск 2017 на двете най-големи троянски училища, стожерите на образованието в Троян – СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“. Наградени бяха отличниците, изявените в различни области, лидерите и трудно ще изброим всички призьори, но ще споменем най-първите. Започваме с първенците на випуска – Божидара Симеонова (СУ „Васил Левски“) и Иван Лучев (СУ „Св. Климент Охридски“).

БОЖИДАРА е многообещаващ и вече с признание млад музикален талант, носител на няколко престижни музикални отличия, с първи самостоятелен концерт през 2017 г.. Носителка е на троянската награда „Бризби“ (връчвана от лондонския адвокат с тукашни корени и голям дарител за троянската просвета Джон Бризби), две години поред печели стипендии от фондация „Комунитас“ по националния проект „1000 стипендии“. Успехът й от целия гимназиален курс е 6:00, а на зрелостните изпити има пълна шестица по английски език и стотни я делят от пълната шестица по български език и литература. Божидара получи и голямата награда „Знание“ (плакет и 1000 лв.), учредена от първенеца на Випуск 1978 Иван Радев и връчвана на „зрелостник с най-значим принос за издигане на престижа на СУ „Васил Левски“.

ИВАН е „мислещ, разсъждаващ логично, бързо решаващ проблеми в сложни ситуации, той е изявеният научен лидер на Випуск 2017“, четем за първенеца в материал в сайта на СУ „Св. Климент Охридски“. Пет пъти е носител на наградата „Бризби“, има няколко първи места на математически състезания, три пъти достига до националния кръг на олимпиадата по математика. Изявен компютърджия, класирал се за национален кръг на олимпиадата по информационни технологии, със сертификати от световната фондация Linux и от курсове по програмиране на Microsoft и на Python от Масачузетския университет, спечелил първо място в състезанието по уебдизайн „Непознатата България“. Наградата на първенеца (грамота и 200 лв., осигурени от дарителката Мария Смилкова) връчи кметът Донка Михайлова.

Райя Маринова - носителка на наградата "Пенчо Балев"
ОСОБЕН ИНТЕРЕС за нас има наградата „Пенчо Балев“, тъй като вестникът ни е посредник между анонимния дарител (който упорито отказва да наруши анонимността си) и СУ „Васил Левски“. Наградата, връчвана за втора поредна година, е на името на емблематичния троянски учител по математика Пенчо Балев (1920-2011) и е за най-изявения зрелостник в областите математика/информатика, определен от колегиума на учителите по математика и информатика в СУ „Васил Левски“ (първият носител, 2016 г., бе Деси Хаджийска - бел. ред.). Тазгодишния носител на „Пенчо Балев“ (грамота и 500 лв.) е Райя Маринова – участничка и призьорка в множество математически състезания, с великолепно владеене на английски език. Наградата връчи синът на Пенчо Балев – Мариян Балев, доскоро преподавател по математика в Техническия университет в Габрово, а от миналата година част от учителския колектив на СУ „Васил Левски“.

Калоян Кюркчиев и Виктория Комитова – носители на наградата "За просветено родолюбие"
ЗА ПРЪВ ПЪТ в СУ „Св. Климент Охридски“ бе връчена зрелостническата награда „За просветено родолюбие“ (грамота и 500 лв.), учредена от големия български хирург онколог проф. д-р Иван Гаврилов. Носителите са: Калоян Кюркчиев – изявен участник в клуб „Дебати“, избрал журналистическото поприще още от училище и вече с множество спортни статии в различни национални издания, призьор от състезания по история; и Виктория Комитова – впечатлила с чудесните си есета по литература, изявен състезател по биатлон, достигнала до националния отбор, потомка на опълченец.

ДВЕ ЗРЕЛОСТНИЧКИ в СУ „Васил Левски“ бяха отличени за издигане престижа на училището с плакет „За цялостен принос“: Изабела Христова – голямата троянска шампионка по джудо и самбо, носителка на златен, сребърен и бронзов медал от Европейски първенства; и Светла Маринова – първенецът на професионалната паралелка „Организация в хотелиерството“, печелила не едно призово място на регионални и национални състезания по професии.

И ОТ НАС – на добър час, прекрасни троянски момичета и момчета от Випуск 2017!

Т21

Още по темата:

6 коментара:

Анонимен каза...

Иван Радев е випуск 2017 ? Г-н Маринов, моля, събудете се!

Анонимен каза...

Може и да е :)))

Анонимен каза...

А за успехите на зрелостниците от ПГМЕТ никой не пише и не говори , защо така драги мои , нима те не са постигнали нищо ?

Анонимен каза...

А да не забравяме и ССХУПИ или какато се казва там! Та те ги обгрижват сутрин от кревата, вечер до постелята. Да не говорим, че и за семействата им се грижат. Майките им да не са самотни, бащите им да не са таврязи...

Анонимен каза...

№4 се чувства пренебрегнат и сега злобеее.........

Анонимен каза...

Не бе! Възхищавам се на отдадеността на екипа. И казвам, че тази отдаденост не е оценена по достойнство от местната преса. А колкото до пренебрежението - да, чувствам се пренебрегнат, че не съм бил на банкета в КООП даден от проф-гимназията на бъдещите родители... Но и този факт се НЕГЛЕЖИРА от местната преса, вместо да се популяризира, да има репортаж, снимки, интервюта с учстници, и т.н. и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |