Молебен за чадородие и депутат рожденик помагат на „Искам бебе“

* Патрон на молебена в Троянския манастир бе парламентарният шеф Цвета Караянчева * 11 500 лв. се събраха на благотворителния рожден ден на Иван Миховски, голямата цел – повече деца на България
Кауза
Молебенът за чадородие, в средата – кръстницита Цвета Караянчева с едната от кръщелниците си, Троянски манастир, 23 юни 2018 г.
Близначките с мама влизат в храма
На преден план – новопокръстените Зорница и Ванеса
СОЛИДНА сума – 11 500 лв., събра троянският народен представител инж. Иван Миховски от благотворителната акция за каузата „Искам бебе“ на тазгодишния си рожден ден, отпразнуван на патерица на 23 юни в известна механа в Орешак. И предшестван от друго събитие, посветено на същата кауза – Молебен за чадородие в Троянския манастир, организиран от фондация „Искам бебе“ и игумена Велички епископ Сионий под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Идеята за благотворителния рожден ден и за молебена се ражда преди години – когато Миховски в лична изповед споделя с дядо Сионий, че семейството му е имало нужда от Божията подкрепа и я получило, а с раждането на дъщеря му се зарича да се посвети на каузата.

МОЛЕБЕНЪТ за чадородие бе съпътстван от мил ритуал – двете близначки Зорница и Ванеса, появили се на бял свят след инвитро процедура, финансирана със събраните средства на рождения ден на троянския депутат преди две години, приеха Светото кръщене. А кръстница им бе самата Цвета Караянчева. Момиченцата сами си я избрали, когато на неотдавнашната церемония по връчването на наградите „Ангели на благодарността“, състояла се в парламента, едната от сестричките протегнала ръчичка към парламентарната шефка, разказа майката Ваня Григорова. „Не можех да откажа на такава мила покана. Много съм щастлива, че съм патрон на това щастливо събитие и кръстница на близначките“, коментира преди ритуала г-жа Караянчева.

„ЗА ТРЕТА поредна година сме заедно с една голяма цел – повече деца за България, благодаря на всички ви!“, обърна се към гостите си рожденикът Иван Миховски (38 г.). И веднага сподели добрата новина – с подкрепата от събраната сума на предишния рожден ден са се появили на бял свят три бебенца, а четвъртото е на път и ще роди след броени дни. Г-н Миховски завърши поздравителното си слово с трогателна лична изповед: „Ще си призная, че в далечната вече 1996 г. чух най-тежката диагноза, която може да чуе някой – че никога няма да имам свое собствено дете. Но се оказа, че в медицината две и две не винаги прави четири. Ето я дъщеричката ми, а братчето й спи вкъщи. И моето обръщение към всички семейства, които са загубили вяра, е – повярвайте, чудесата се случват. А чудотворната икона на св. Богородица Троеручица в Троянския манастир помага за тези чудеса“. Подаръците за рожденика бяха в дарителската кутия, но имаше и един специален и много личен дар – създателката на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева му връчи стъклената статуетка „Ангелско сърце“, за изключително отговорната и сърцата работа в подкрепа на каузата за повече деца на България.

Рожденикът Иван Миховски получава статуетката "Ангелско сърце"
ТОЗИ рожден ден се превръща в едно от най-големите благотворителни инициативи в областта, коментираха гости на събитието след отварянето на дарителската кутия и обявяването на събраната сума, както казахме – 11 500 лв.  Миналата година бяха събрани 6000 лв., но един от гостите, троянският бизнесмен с голямо сърце Радослав Чолаков-Роко, веднага след обявяването й я удвои и тя стана 12 000 лв. Които средства до стотинка отиват за голямата кауза „Искам бебе“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |