Street Art fest в Троян за втори път

* Работилниците „отваряха“ в следобедите на 19, 20 и 21 юни, резултатите – ремонтирани пейки на Къпинчо, грамаден графит в промишлената зона и глицеринови балончета; на финала – як концерт
Лятно
Големият графит в промишлената зона, дело на втория Street Art fest в Троян, 2018 г.
ЗА ВТОРА поредна година в Троян се проведе Street Art fest, организиран от „SEED Foundation“ (гражданска организация, основана в Самоков – бел. ред.) по покана на Община Троян. Работилниците, които изграждат целия фестивал, „отваряха“ в следобедите на 19, 20 и 21 юни.

Образите на Захарий и черешовото топче будят (и) усмивки
МОБИЛНАТА работилница с групата за градско изкуство „Destructive Creation“ имаше за цел да се ремонтират пейките в парк Къпинчо. В работилница „Графити“ със Стефан Бояджиев се изработи голям графит върху бетонната стена срещу „Актавис“, който беше посветен на 150-годишнината на града ни (графитът изобразява героически моменти от нашата история, а в центъра му е надписът „Троян“; лека усмивка у запознатите обаче будят образите на Захарий Стоянов и на черешовото топче: знае се, че летописецът на Априлското въстание е заловен именно в нашия край, между селата Терзийско и Шипково, подло предаден от нашенци, а в гениалните си „Записки…“ пише под линия неособено ласкава бележка за многото предателства в Троянско, отделно – въпреки големите канения в Троян „черешовото топче“ тъй и не гръмва – бел. ред.). В работилница „Крафтс“ с Таня Михайлова участниците се научиха как да правят глицеринови сапунчета, подложки и други полезни пособия за бита. Участниците и доброволците са доволни от преживяното.

С КОНЦЕРТ на 22 юни бе сложен финал на фестивала. Троянските участници в концерта бяха Весела Думанова, Христиана Спасова и танцово студио „Бордо“. Специални гости бяха Алекс и Влади с гостуващ DJ.

Стефани Лалева,
доброволец на Street Art fest

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |