Затвориха баровете и дискотеките – до 15 юли или второ нареждане

* Сватби, балове, кръщенета и други групови празненства – с до 30 души и на по метър и половина дистанция между присъстващите
 * Областните управители и кметовете с правомощия да затягат мерките

Кирил Ананиев
 Коронавирусът Актуално

СЪС СВОЯ заповед от 9 юли – № РД-01-393/ 09.07.2020, здравният министър Кирил Ананиев разпореди ново затягане на противоепидемичните мерки. Които, според текста на заповедта, ще важат от днес, 10 юли до 15 юли включително; но в характерния си противоречив стил г-н министърът на брифинг обясни, че мерките ще са по-продължителни – до второ нареждане.

НОВОТО е, че пак се затварят дискотеките и нощните увеселителни заведения (барове, пиано-барове, нощни клубове и други подобни). Същите заведения могат да работят само на откритите си площи при заетост до 50% от местата и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м (което звучи напълно нереалистично и неизпълнимо – бел. ред.).

ДРУГ съществен момент е, че груповите празненства на открито и закрито, включително сватби, балове, кръщенета и други, могат да се провеждат с не повече от 30 души. Стои и изискването за спазване на физическа дистанция между празнуващите от 1,5 м (което и в този случай е напълно нереалистично и неизпълнимо, че и смехотворно – бел. ред.).

И ОЩЕ един важен момент в министерската заповед от 9 юли – областните управители, областните оперативни щабове и кметовете в случай на необходимост могат да въвеждат допълнителни противоепидемични мерки, отчитайки конкретната специфика и данните за своите области/общини. С други думи – в някаква степен отговорността и правомощията се прехвърлят на местните власти, но единствено в посока на затягане на мерките, а не обратно (в посока на разхлабване).

Т21

Още по темата за коронавируса:

3 коментара:

Unknown каза...

Щото в Троян барове и дискотеки бол, един нощен живот кипи :)

Илиян Пеевски каза...

България се тресе от протести срещу гербаджийската хунта на Мутрата Борисов. В село Троян всичко е спокойно и с внимание се разглежда и прочита поредната гавра на хунтата с Народа на България под формата на Заповед от СЧЕТОВОДИТЕЛЯ, който хунтата на Мутрата Борисов го е сложила за здравен министър, с което още един път се подигра с наслението на България.
Важното е в село Троян всичко да е спокойно, а местните мисирки зорко да следят г-н Иванчо коя друга мутра от шайката ГЕРБ ще докара в селото, за радост на селяни и мисирки.

Unknown каза...

Ми то в село Троян нищо не се случват и май денят отново свършва с първа програма. Поне семейните хотели и къщи за гости наоколо да са пълни до есента.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |