Втори молебен срещу короната на скалите над Ловеч

* Отслужи го владиката Гаврил с кръст с вградена частица от Животворящия кръст Господен и мощите на трима светии
 мъченици за вярата
Коронавирусът Актуално
Молебенът за избавление от епидемията, Стратеш над Ловеч, 31 май 2020 г.
НА 31 МАЙ, неделята на Светите отци от Първия вселенски събор, за втори път в коранавирусното ни време Ловчанският владика Гавриил и местният свещеник протойерей Михаил Ковачев отслужиха на хълма Стратеш над Ловеч молебен за здраве, благополучие и избавление от епидемията; първият антикоронавирусен молебен на същото място бе на 27 март. И сега духовниците благословиха люляковия град и цялата Ловчанска епархия (част от нея е и нашата Троянска духовна околия) с кръст с вградена частица от Животворящия кръст Господен и мощехранителница с мощи на светиите мъченици за вярата Пантелеймон, Харалампи и Трифон, което се прави за десети път.

Владиката Гаврил с кръста в ръце
„БЛАГОДАРИМ на Господа за Неговата милост и закрила. И нека Той – по молитвите на Божията Майка, със силата на честния и животворящ кръст и по молитвите на всички светии – да избави целия свят, православните страни, България, Ловчанска епархия от всякакви злини и напасти, от болести и епидемии, да дарува здраве, духовно и материално благополучие, да ни прости нашите грехове, да укрепи нашата вяра и ни дарува смирение“, бе посланието на молебена в неделя на скалите над Ловеч.

Т21, по информация на Ловчанска епархия

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |