Детските градини отварят на 1 юни

* Кметът Михайлова: „Разпоредих детските заведения да работят през цялото лято, за да осигурят спокойствие за родителите,
 останали без отпуска“
От утре
СЛЕД КАТО със заповед на здравния министър Ананиев от 19 май (РД-01-270/19.05.2020) бе дадена карт бланш за отваряне на детските градини и ясли в страната, считано от 21 май (затварянето им стана с въвеждането на извънредното положение и министерска заповед от 13 март, РД-01-124/13.03.2020), в община Троян започна подготовка за посрещането на малчуганите и информиране на родителите. А кметът Донка Михайлова обяви в профила си във фейсбук, че отварянето на троянските детски заведения за деца до 5 години ще е от 1 юни, Деня на детето.

„РОДИТЕЛИТЕ на 231 деца заявиха желание децата им да започнат занимания на 1 юни в общо осем детски градини и детската ясла. Сравнително малкият брой желаещи позволява поддържане на по-сигурна среда за децата и приемането на всички малчугани, чиито родители желаят да посвещават детски заведения“, коментира градоначалникът. Най-много деца – 67, се очаква да се явят в ДГ „Синчец“, а най-малко – 4, в детската градина в с. Голяма Желязна. Децата от Детската ясла в Троян, където стартира мащабен ремонт на сградния фонд, ще започнат и временно ще водят занятията си в самостоятелен корпус в ДГ „Мир“. Само ДГ „Звънче“ в с. Калейца ще започне занятия седмица по-късно – от 8 юни, тъй като там децата са пътуващи и мерките за здравето им са по-строги. Кухнята майка работи и от 1 юни ще храни 231 деца, като за първи път в услугите й са включени и децата от ДГ „Незабравка“ в с. Орешак.

„РАЗПОРЕДИХ детските заведения да работят през цялото лято, за да осигурят спокойствие за родителите, останали без отпуска. 147 учители и служители в детските заведения преминаха през тестове за Covid 19. Да пожелаем на децата и на персонала здраве, а на каките и батковците - успех на матурите!“, бе важното кметско уточнение.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |