Двама учители и полицай от Троян с коронавирус

* От ВОЩ не съобщават имена и не уточняват дали са само вирусоносители или имат симптоми на заболяването * Препоръчана е дезинфекция на сградите на СУ „Васил Левски“ и СУ "Св. Климент Охридски" и на Районното управление на МВР

Коронавирусът Актуализиран

УЧИТЕЛ и полицай от Троян са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие, съобщиха от Временния оперативен щаб (ВОЩ), свикан на извънредно заседание днес (13 октомври).

ПОЯСНЯВА се, че учителят (мъж) е от най-голямото троянско училище – СУ „Васил Левски“, и от 7 дни не е на работа. На директора Ангел Балев е препоръчано да засили мерките за дезинфекция в училищната сграда и да се закупят бактерицидни лампи за кабинетите по информационни технологии и учителската стая. Препоръките към началника на РУ на МВР - Троян гл. инсп. Радостина Петкова са сходни – да се предприемат мерки за дезинфекция на сградата на управлението. Уточнено е, че със съдействието на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч спешно ще бъдат направени PCR тестове на служителите на РУ на МВР - Троян.

ОТ ВОЩ не съобщават имената на учителя и полицая с положителна проба за коронавирус, няма и информация дали двамата са само вирусоносители или имат симптоми на заболяването. Призивът на щаба към жителите на общината е да засилят личната си отговорност към своето и на хората около тях здраве, като спазват стриктно предпазните мерки и социална дистанция. Апелира се и за носене на маски. 

ПО ПОСЛЕДНИ данни – заразен с коронавирус учител (жена) има и в другото голямо троянско училище СУ „Св. Климент Охридски“. Научихме го от директорката на училището Иванка Цекова, която съобщи, че въпросната учителка не е била на работа от 5 октомври и липсата на контакти с учениците не предполага карантинирането им. В училищната сграда ще се направи допълнителна дезинфекция и ще бъдат закупени бактерицидни лампи за кабинетите по информатика, уточни директорката.

Т21


Още по темата за коронавируса:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |