Историческото ловешко решение на министъра Ангелов

* От 00:00 ч. в четвъртък, 22 октомври, маските стават задължителни и на открито, каза на пресконференция в Ловеч днес здравният министър; аргументацията му: „В други държави тази мярка вече е факт“ * „Ситуацията в Ловешка област е контролирана“,
каза още министърът
Хубава работа, ама…
Здравният министър проф. д-р Константин Ангелов на пресконференцията в Ловеч, 20 октомври

ЯВНО тези дни (и месеци) за Ловеч ще се говори толкова, колкото не се е говорило за областния ни градец през последните няколко години. Причината е завършилата преди има-няма и два часа ловешка пресконференция на здравния министър проф. д-р Константин Ангелов, на която той обяви едно историческо решение – че защитните маски стават задължителни и на открито; нещо повече, тази мярка ще е валидна поне до края на идния м. ноември. Заповедта ще бъде разписана утре, сряда, 21 октомври, и ще влезе в сила от 00:00 ч. в четвъртък, 22 октомври. 

ЧЕ РЕШЕНИЕТО
(за прегледност, но и от местна гордост ще го наричаме „ловешкото решение“ – бел. ред.) е историческо, няма спор. Тъй като по своя размах, тук имаме предвид и размаха на нелогичността, то надхвърли всичко, което здравният министър, този и предишният, и подопечното му ведомство ни поднесоха от м. март насам. Но все пак нека не бързаме, тъй като до утре, а още повече до вдругиден има доста време, помним как в такъв срок здравноминистерски заповеди и разпоредби бяха коригирани/отменяни по няколко пъти. Известно колебание се усети и във формулировката на министър Ангелов: „Считаме, че от четвъртък маските на открито ще бъдат задължителни за всички“; та нищо чудно и сега.

„В ДРУГИ
държави тази мярка вече е факт“, аргументира се здравният шеф, но без да уточни кои са тези други държави. „Искам дебело да подчертая, че преследваме медицински цели. Нашата основна цел е да намалим броя на заразените български граждани, за да може по-малко от тях да постъпват в лечебни заведения, респективно по-малко от тях да умират в лечебни заведения“, каза още в Ловеч министър Ананиев, което обаче прозвуча леко двусмислено.

При гастрола си в Ловеч министър Ангелов бе награден с плакет от кмета Корнелия Маринова

И ТЪЙ, да преповторим ловешкото решение на здравния министър проф. д-р Константин Ангелов – с утрешна негова заповед ще бъде разпоредено задължителното носене на маски на открито от полунощ в четвъртък (00:00 ч., 22 октомври). В Ловеч министърът участва и в заседанието на Областния оперативен щаб, оценката му: „Ситуацията в Ловешка област е контролирана, макар че за последните две седмици имаме отчитане на нарастване на заболеваемостта и цялата област попада в обхвата на така наречения оранжев код“.

Т21

Бел. ред. Приемаме, че ловешкото решение стане факт. И какво излиза? Излизаш навън, маскиран като Дарт Вейдър, влизаш вътре (вкъщи, в ресторанта, в чалготеката, фитнеса, спортния салон, учениците в класните стаи) и махаш маската. Сиреч, отвън – на улицата, в парка, за гъби в гората и т. н., е бъкано с вируси, а вътре в помещенията вирусите никакви ги няма?! Както се казва, хубава работа, ама… И да ни е честита новата придобивка! 


Още по темата за коронавируса:

2 коментара:

Unknown каза...

Относно "Бел. ред." - цитирам Ви: "...защитните маски стават задължителни И на открито". Което пък прави несъстоятелна Вашата спекулация: "Излизаш навън, маскиран като Дарт Вейдър, влизаш вътре (вкъщи, в ресторанта, в чалготеката, фитнеса, спортния салон, учениците в класните стаи) и махаш маската." Хайде, да си имаме уважението! Кой разбрал, разбрал, но някои наистина разбрат, обидно ниска топка...

Pavlin24 каза...

Кое му е историческото...?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |