ВОЩ възобнови дарителската сметка срещу короната

* Средствата са за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на МБАЛ - Троян, Белодробната болница и Филиала за спешна медицинска помощ

Коронавирусът

ВРЕМЕННИЯТ оперативен щаб (ВОЩ) в Троян отново отваря дарителската сметка за набиране на средства за превенция на заболяването на територията на община Троян и в подкрепа на лечението и наблюдението на пациенти с Covid 19 в МБАЛ - Троян, Белодробната болница (СБАЛББ) - Троян и Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Троян и на институции, прилагащи противоепидемичните мерки. Средствата се изразходват по решение на щаба и в съответствие с подписан договор с дарителите.

ПРИПОМНЯМЕ, че сметката бе разкрита в края на м. март и с дарения се включиха общо 37 фирми и физически лица. Събраната по дарителската сметка сума бе в размер на 44 135 лв. От нея за нуждите на лечебните заведения и за превенция разпространението на вируса бяха разходени 38 967 лв.; с тези средства бяха осигурени: защитни облекла за ФСМП – Троян; алуминиева преграда, кислородна система и разходи за извършване на ремонт на помещение за настаняване на болни с Covid 19 в МБАЛ - Троян; кислороден концентратор за нуждите на Белодробната болница; предпазни шлемове за нуждите на служителите на РУ на МВР - Троян; тестове за нуждите на МБАЛ - Троян и Белодробната болница; нова операционна лампа за МБАЛ - Троян; болнични легла за Белодробната болница; бактерицидни лампи за ФСМП - Троян; и други.

КЪМ НАСТОЯЩИЯ момент по сметката има 5168 лв. С оглед увеличаващия се брой диагностицирани с Covid 19 в общината, областта и страната и спешната нужда от средства ВОЩ възобновява набирането на средства,  внасяни в брой в касата на Община Троян или по дарителската сметка:

ОБЩИНА ТРОЯН
РАЙФАЙЗЕНБАНК-(БЪЛГАРИЯ) ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108
КОД: 44 51 00

ОБЩИНА Троян и Временният оперативен щаб изказват благодарност на всички, които се включват в дарителската кампания! Вашите дарения могат да спасят човешки живот!

Община Троян 

Начало


Още по темата за коронавируса:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |