Петър Петров: „До скоро не вярвах, Covid 19 ме промени“

* „Каквито и мерки да се предприемат, липсва ли самодисциплина и желание да запазиш другите, скоро няма да победим щама“

гл. инсп. Петър Петров

 Коронавирусът

След регистрирано заболяване от Covid 19 и едноседмичен престой в специализираното отделение на троянската Белодробна болница (СБАЛББ - Троян) началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. инсп. Петър Петров вече си е вкъщи и продължава домашното лечение. Огнеборец №1 на Троян се съгласи да сподели за преживяното и по-долу ще прочетете краткото му послание към всички нас. Т21

НА 22 ОКТОМВРИ ми взеха проба, същия ден бях приет в СБАЛББ - Троян с мигновено лечение, на 23-ти излезе позитивният резултат. Когато ми го казаха, бях доста изплашен. Спаси ме силният дух и доброто здраве, което имах преди да заболея. След седмица изследванията показаха добри стойности и продължавам домашно лечение.

ЛОШАТА страна на този вирус е, че се разнася без да подозираш. Когато човек установи леки симптоми, трябва да се изолира сам, както направих аз, за да спаси други от заразяване. Само добрата съвест на хората ще спре вируса. Каквито и мерки да се предприемат, липсва ли самодисциплина и желание да запазиш другите, скоро няма да победим щама. Не пожелавам на никого да чуе това, което аз вече чух: „Covid 19 positive“.

НЕ МОГА да приема подценяването на ситуацията. До скоро не вярвах, Covid 19 ме промени, но аз не искам да променям вашата вяра. Искам само да бъдете отговорни и да спазвате правото другите да бъдат здрави. Искам да виждам усмивки, лица, работещи хора. Искам животът да е пъстър, с настроение, хората да се обичат.

ИЗПОЛЗВАМ момента да благодаря на д-р Цветомила Дудевска и целия екип на троянската Белодробна болница за професионализма и подкрепата, която ми дадоха. Нека всички да ги пазим, като приемем ситуацията и да бъдем отговорни и дисциплинирани.

28 октомври 2020 г., Троян
Петър Петров


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |