Обръщение на Временния оперативен щаб в Троян

* ВОЩ: „Тревожното нарастване на случаите може да бъде спряно само с общи усилия и с отговорно поведение“ 

Коронавирусът Актуализиран

На 5 ноември, Временният оперативен щаб (ВОЩ) - Троян излезе с обръщение към жителите на общината във връзка с регистрирания рекорден брой заболели от коронавирус за денонощието – 31 души.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, община Троян достигна своеобразен рекорд в броя на заболели от Covid 19 - 31 случая за денонощието. Положителни са пробите на 26 души от Троян, на хора от Врабево, Ломец, Орешак и Терзийско. Болни вече има в по-голяма част от селата на общината. По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) са оформени предимно семейни огнища с по няколко контактни лица. До момента са установени и няколко клъстери огнища – общинската администрация с 9 заболели, РУ на МВР с 11 заболели, „ВиК Стенето“ ЕООД, където болните са 8***. Болни са и четирима лекари.

НА ТЕРИТОРИЯТА на община Троян със заповед на директора на РЗИ са определени 81 легла за лечение на болни от Covid 19. В Белодробната болница (СБАЛББ – Троян) определените легла са 69, от тях са заети 50. Заети са и двете интензивни легла в Общинската болница (МБАЛ - Троян) и две от десетте легла, предназначени за неусложнени случаи.

ЗА ДА ОГРАНИЧИМ по-нататъшното нарастване на случаите и да съхраним възможността за адекватно лечение е нужна висока самодисциплина от всеки един гражданин. Тревожното нарастване на случаите може да бъде спряно само с общи усилия и с отговорно поведение.

5 ноември 2020 г., Троян

Временен оперативен щаб - Троян

*** На 8 ноември от РЗИ съобщиха за нови 10 заразени служители от общинската администрация в Троян (Община Троян), която с доказаните общо 20 случая бе обявена за най-голямото клъстерно огнище на заразата в района. Разпоредена бе крайна огнищна дезинфекция на всички помещения в сградата на Община Троян, задължително носене на маски в работните помещения и строг входящ и дезинфекционен контрол. На 9 ноември, във връзка с възникнали през последните два дни проблеми с местата в троянските лечебни заведения, бяха разкрити нови 10 легла за пациенти с коронавирус във Физиотерапевтичното отделение на МБАЛ - Троян. Към 9 ноември общият брой на диагностицираните с Covid 19 в област Ловеч бе 624, от тях активните (болните) са 388, излекуваните – 217, починали са 19.

Начало

Още по темата за коронавируса:

2 коментара:

Марин Платников каза...

ВОЩ и той като НОЩ, не прави разлика между заболели и хора с положителен PCR тест...

mibo7ood каза...

Имам чувството, че за за първи път имаме есенна грипна епидемия, толкова е страшно че.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |