Свалят табелите на „Ноя“ на входа на Орешак

* На мястото ще бъде поставена дървена конструкция с цветя и надпис „Орешак“ * „Поставянето на рекламните пана породи напрежение в селото“, заяви кметът Михайлова
Ред и справедливост
Табелите на „Ноя“ на входа на с. Орешак трябва да бъдат демонтирани до 11 ноември

ДО 11 НОЕМВРИ рекламните пана (две на брой) на фирма „Ноя“ на троянеца Христо Ковачев трябва да бъдат демонтирани от мястото, на което са поставени в момента – бетонна площадка на входа на с. Орешак, където до неотдавна се намираше изоставената от години милиционерска будка. „Поставянето на рекламните пана породи напрежение в Орешак, изразено и от кмета на селото Марияна Генковска. В търсене на решение за удовлетворяване на искането на орешачени (да поставят на това място декоративна дървена конструкция с цветя и надпис „Орешак“) проведох разговор с главния архитект на общината и директора на дирекция „Устройство на територията“. Прието бе да бъдат удовлетворени очакванията на мнозинството от хората в Орешак и главният архитект издаде заповед (ГА-18-5 от 28 октомври 2020 г.) за промяна на мястото на поставяне на рекламата на Христо Ковачев“, заяви на сесията на Общинския съвет миналия четвъртък, 29 октомври, кметът Донка Михайлова.

Дървената конструция, която ще замести рекламните табели

Надписът от вътрешната страна е „До нови срещи!“
КАЗАНОТО от градоначалника бе в отговор на официално внесено питане на общинския съветник инж. Мариян Данчев; същността на питането – защо след като е било прието на мястото на премахнатата будка да бъде поставена декоративната дървена конструкция с цветята, финансирана по спечелен от Кметство Орешак в партньорство с гражданското сдружение „Бъдеще за Орешак“ проект по програмата „Обществен форум“, се е появила тази реклама. Подобно писмено питане имало и от кмета на Орешак, но то останало без отговор.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА доуточни, че първоначалното желание на Ковачев било неговата реклама да е отляво на входа на Орешак, в зеленото петно, където има и други реклами, но главният архитект Боян Кръстев от естетически съображения му предложил сегашното място (т. е. най-атрактивното място на входа на Орешак – бел. ред.). И пак архитектът решил дървената конструкция с цветята и надписа „Орешак“ да отиде отляво, като намиращите се там реклами се преместят другаде. И още – че арх. Кръстев взел това решение и защото от Кметство Орешак нямали писмено заявено желание къде да бъде поставена дървената конструкция, каквото било изискването по Закона за устройство на територията (ЗУТ).

В КРАЙНА сметка – след натиск от гражданското общество и чуваемост и партньорство от местната управа един проблем бе решен. Проблем на пръв поглед дребен, но не съвсем – защото ако беше се запазило сегашното положение, гостите на най-голямото, най-популярно и най-посещавано троянско село щяха да бъдат посрещани от надпис „Ноя“ (за естетическите достойнства на тези рекламни табели няма да говорим) вместо от надпис „Орешак“.

Т21

Начало

1 Коментара:

r3d33ms каза...

Най-добре да си сложи надуваемия замък там.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |